Draadloos presenteren met een iPad/iPhone op een Epson beamer

Epson iProjection
Draadloze beamers zijn niet nieuw, ik weet niet meer precies wanneer wij ons eerste exemplaar aanschaften, maar die eerste modellen werkten vooral niet erg handig. Er was software nodig om de laptop verbinding te laten maken met de beamer, de verbinding was traag waardoor video en animaties in PowerPoint niet ondersteund werden, kortom een kabel was veel handiger.

De ontwikkeling heeft niet stil gestaan en het maken van een verbinding is gemakkelijker geworden en de snelheden beter. En nu “iedereen” op de werkvloer een iPad heeft, is het eigenlijk niet meer dan logisch dat Epson nu met een gratis iPhone/iPad/iPod Touch applicatie komt waarmee je draadloos verbinding kunt maken met hun (draadloze) beamers. De complete lijst met ondersteunde beamers staat op deze website.

Helaas zijn er een aantal zaken niet gewijzigd. Ook nu heeft de draadloze verbinding geen ondersteuning voor het tonen van video of voor PowerPoint animaties. Ook kun je geen mirroring toepassen. Ik weet niet 100% zeker of dat ook betekent dat je bijvoorbeeld niet dynamisch de tekst kunt laten bijwerken. Dus dat je bijvoorbeeld tekst intypt op je iPad die dan ook meteen getoond wordt.

Kortom, het is geen AirPlay, maar mocht je toevallig een draadloze Epson beamer hebben die in het rijtje staat met ondersteunde beamers, dan is het natuurlijk wél een mooie (en gratis) uitbreiding.
Als jij er eentje hebt en er mee kunt spelen, dan hoor ik graag of het in de praktijk ook blijkt te werken en of het meer is dan een leuke gimmick.

0 0 stem
Bericht waardering
5 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback
8 jaren geleden

Draadloos presenteren met een iPad/iPhone op een Epson beamer http://t.co/YfQ46DqH

Harriet
Harriet
8 jaren geleden

Hoi Pierre,
De website met de lijst van ondersteunde beamers geeft een foutmelding…

trackback

[…] background-position: 50% 0px; background-color:#222222; background-repeat : no-repeat; } ictoblog.nl – Today, 3:28 […]

trackback

[…] } #themeHeader #titleAndDescription * { color: black; } ictoblog.nl – Today, 7:46 […]