Apple geeft en Apple neemt: Print to PDF

http://www.youtube.com/watch?v=o9gAzO-E33Q

Goed, ik heb lang genoeg gewacht en gehoopt op verbetering van de Save2PDF applicatie, maar toen ik, op zoek naar een applicatie die het dan wél zou kunnen, dit bericht tegen kwam, dat hier bevestigd werd (met een datum van 26 augustus erbij!) wist ik dat het waarschijnlijk gewoon niet meer toegestaan zal worden.

Ik spreek in raadsels? Nou, kijk dan maar even naar bovenstaand filmpje over de Print to PDF applicatie die hetzelfde deed als Save2PDF. Na het opstarten van het programma kon je naar een willekeurig ander programma op je iPad of iPhone gaan. Als dat programma ondersteuning voor Airprint had (zoals bijvoorbeeld Safari), dan zag je nu opeens bij de beschikbare Airprint printers een ‘Print to PDF’ printer staan. Als je dan een printopdracht gaf, dan werd de uitvoer netjes omgeleid naar de Print to PDF applicatie die er dan een PDF van maakte. Handig.

Maar dat mag dus blijkbaar niet meer van Apple en ze hebben de applicatie, die al een paar versies lang goedgekeurd was, verwijderd uit de App store. Save2PDF is snel/slim geweest, die hebben de feature geruisloos verwijderd uit hun app en mochten blijven. Maar zonder dé reden waarom ik de app aangeschaft had.

Waarom nou toch Apple? Het kan niet zijn om Adobe te pesten, daar geloof ik niks van. Had het dan als feature in iOS 5 ingebouwd, dan had ik er niets over te klagen gehad. Maar waarom deze handige, papierbesparende feature niet langer toestaan.

Helaas voor mij heeft de maker van Print to PDF waarschijnlijk wel nog de hoop dat het goed gaat komen, want de app is nog niet in Cydia verschenen en dus kan ik ook op mijn iPad met jailbreak geen gebruik meer maken van deze optie die we op een Macbook of laptop heel vanzelfsprekend vinden, die perfect past bij het papierloze karakter van de iPad, maar dus niet toegestaan is.
En als het niet mag van Apple, dan gebeurt het niet. Op iOS dan. Laat me nou a.u.b. iemand in de reacties vertellen dat het op Android wél mogelijk is!

0 0 stemmen
Bericht waardering
5 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Patrice Plet
12 jaren geleden

Ik moet hier natuurlijk op reageren. Ik heb het zelf nooit nodig gehad, maar heb even gegoogled:

http://maketecheasier.com/convert-a-webpage-to-pdf-in-android/2010/12/30
https://market.android.com/details?id=com.adobe.createpdf (wel prijzig)
https://market.android.com/details?id=com.retinax.mypdfconverter (goedkoper)

Raymond
12 jaren geleden

Voldoende apps die dat doen voor Android. Ik kan niet zeggen dat het een functionaliteit is die ik vaak gebruik (ik gebruik de Web2PDF plugin voor Dolphin HD waar Patrice al naar linkte) maar mocht ik het ooit nodig achten, dan betaal ik die 7 euro wel voor de Adobe CreatePDF. Die werkt mbv de Share functie die in bijna alle Android apps zit.

Sia Vogel
Sia Vogel
12 jaren geleden

Ik gebruik Joliprint op zowel macbook als iPad. Vrijwel elk artikel in pdf formaat te zetten en dan naar iBooks of zo. En nu ook als magazine mogelijk van al je pdf’s van de dag. Is dat hetzelfde? Want ik heb nooit gewerkt met save2PDF.