dec 092011
 

Google Currents Als je niet meteen ’s ochtends een blogpost maakt over een aankondiging van een groot bedrijf als Google, dan weet je dat er aan het einde van de dag al meer dan genoeg berichten over geschreven zijn. Waarom dan toch ook nog een bericht schrijven over Google Currents? Nou, omdat ik er namelijk nog steeds niet uit ben of het programma nu een kans of een bedreiging is.
En dan bedoel ik niet voor vergelijkbare applicaties als Flipboard of Onswipe, dat moeten die bedrijven zelf maar uitzoeken. Nee, ik bedoel meer de vraag of het een kans of bedreiging is voor grote en kleine weblogs.

Maar eerst even wat achtergrond. Google Currents is een applicatie voor iOS (iPad / iPhone / iPod Touch) en Android waarmee je nieuws uit verschillende bronnen op een grafisch aantrekkelijke wijze kunt bekijken. Zie ook de schermafbeelding hier bij het bericht.
De applicatie komt meteen geleverd met een 150-tal bronnen gekoppeld, maar gebruikers kunnen zelf extra bronnen toevoegen én aanbieders van content kunnen zelf een “edition” aanmaken waarbij ze enigszins controle hebben over de content die aangeboden wordt.

Al dit moois is nog alleen in de VS te downloaden, er wordt gezegd dat dat komt omdat Google een aantal van die 150 bronnen betaald om volledige content zonder reclame en kosten aan te bieden. Maar dat betekent natuurlijk niet dat wij er hier in Europa niet al mee kunnen spelen.
Lees verder….