Waarom zou je je iPhone 4S willen Jailbreaken?

Toen ik mijn iPhone 3GS kreeg stond één ding vast: ik moest hem jailbreaken. Er zat namelijk een SIM-lock op en ik wilde hem kunnen gebruiken met een KPN SIM-kaart in plaats van met de bijgeleverde T-Mobile SIM-kaart. Alle andere jailbreak functionaliteit zoals backgrounder (zodat ik toen al applicaties tegelijkertijd kon draaien) of het kunnen tetheren van de iPhone waren bijzaken, maar wel handig.

Nu met de iPhone 4S zijn we inmiddels aangekomen bij versie 5 van iOS, versie 5.0.1 staat te wachten om ‘over the air’ geïnstalleerd te worden. Ik heb nog even gewacht met updaten omdat ik begreep dat jailbreaken met die versie wel eens een stuk moeilijker zou kunnen worden dan met versie 5.0, maar eigenlijk weet ik ook nog niet zeker óf ik wel weer aan een jailbreak wil.

Waarom jailbreaken?
Op GottaBeMobile staat een lijst met 18 redenen waarom je een jailbreak uit wilt voeren:

 1. Cydia Apps
 2. BrowserChanger
 3. Real Google Voice
 4. 3G Facetime
 5. SB Settings
 6. Customized Looks
 7. MyWi – 3G Hotspot
 8. Mario on Your iPhone
 9. Five Icon Dock
 10. Five Icon Switcher
 11. Overboard
 12. BiteSMS
 13. IntelliscreenX
 14. Add More Gestures
 15. Arrange Icons As You Want
 16. Never Enter Your App Store Password Again
 17. Add Pictures To Your Contacts
 18. No More Lockscreen

Ik ga ze hier niet allemaal opnieuw uitwerken/toelichten, klik daar voor even door naar GottaBeMobile.
Persoonlijk zijn voor mij de meeste van de genoemde features ‘nice to have’ en niet langer ‘must have’. SB Settings is handig om bijvoorbeeld geheugen vrij te maken of om snel toegang te krijgen tot bijvoorbeeld de knoppen om opnieuw op te starten, de 3G uit te zetten etc.
Opties als “Never Enter Your App Store Password Again” zou ik helemaal niet willen, en 5 iconen in mijn dock (om maar iets te noemen) vind ik helemaal niet handig/mooi.

Daar staat tegenover dat updaten, zeker nu dat voor ‘gewone’ iPhones zonder draadje kan, met een jailbreak niet meteen kan en steeds extra werk vergt. Ook weet je nooit zeker of een App er uit knalt omdat het aan die App of iOS ligt. Iemand zal altijd roepen “tja, je hebt een jailbreak uitgevoerd, dan heb je met het besturingssysteem gerommeld en dan weet je nooit of het goed blijft werken”.

En eerlijk is eerlijk, had ik niet gewoon een Android telefoon moeten kopen als ik écht vrijheid had willen hebben met betrekking tot wat kan en wat niet?

Er is nog geen jailbreak voor de iPhone 4S beschikbaar en als hij komt, dan zal hij waarschijnlijk eerst tethered zijn (dan moet ik een computer in de buurt hebben als hij opnieuw opgestart moet worden), dus ideaal is dat ook nog niet eens.

En jij? Heb jij een iPhone 4S die je van een jailbreak wilt voorzien als dat mogelijk gaat worden? Of heeft Apple de iPhone goed genoeg gemaakt zoals hij is?

0 0 stemmen
Bericht waardering
4 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Frank Thuss
11 jaren geleden

Ha Pierre,

Ik heb geen 4S maar een ‘gewone’ 4 en die is niet gejailbreakt, en dat zal hij ook nooit worden. Na jaren geklooid te hebben met Windows Mobile toestellen en custom roms, wilde ik iets dat gewoon werkt. Tot nu toe bevalt dat prima!

Selma
Selma
11 jaren geleden

Ja, ik zou hem jailbreaken. Had de 3gs met jailbreak en dat beviel me prima. Nu ik de 4s heb, wil ik er ook graag een jailbreak op. Zit er nu ook een tijdje op te wachten. By my gaat het voornamelijk om dat ik video’s kan bekijken online, dus met flash. Dat gaat nu niet en dat vind ik behoorlijk waardeloos. Zeker nu mn laptop naar de reparatie is, wil ik veel meer op mn iphone kunnen doen en dat gaat niet zonder jailbreak (tenzij je er natuurlijk voor wilt payen).

jordy
jordy
11 jaren geleden

Ik vind mijn 4S prima zoals hij is, ik zou hem slechts voor 1 reden willen jailbreaken (ik weet nog niet of ik het ga doen). Dat is om personal hotspot te kunnen gebruiken zonder te moeten bijbetalen. Weer zo’n actie in Nederland om je te laten betalen voor iets wat je al hebt in je abonnement. Ik heb maar 500 MB in mijn abonnement, maar dat krijg ik nooit op (omdat ik altijd op wifi-locaties ben en nagenoeg nooit met de trein reis). Ik verbruik nu met apps ongeveer 150 mb in de maand en dan heb ik er nog 350 over die ik af en toe met mijn iPad wil gebruiken die alleen wifi heeft..

Sjeltur
11 jaren geleden

Ik had mijn 3gs gejailbreakt – speciaal voor Agenda, email, etc in de lockscreen en voor BiteSMS.
Voor de lockscreen is het niet meer nodig en SMS binnen iOS5 is stukken beter geworden, met toevoeging van iMessage.

Nu de 4s – is dus helemaal goed…, ik zie nog geen echte reden om te jailbreaken.
(ook de 3gs heeft geen jailbreak meer)