Foto’s maken met de iPhone 4S

Winter Efteling Afgelopen zondag zijn we naar de Winter Efteling geweest. Het was er koud, erg druk, maar het was er ook heel mooi (en gezellig natuurlijk). Een ideale gelegenheid ook om mijn nieuwe iPhone 4S uit te proberen als ‘snel bij de hand’ foto- en video-toestel.

Je kunt de set die ik op Flickr gezet heb hier vinden.

De omstandigheden waren zeker niet optimaal. De foto’s zijn dan ook zeker niet allemaal perfect. Een aantal zijn (een beetje) bewogen en binnen zijn de kleuren niet helemaal zoals ze moeten zijn. Van de andere kant is het me de snelheid waarmee ik foto’s en filmpjes kon maken zeker niet tegen gevallen. Zeker de dubbelklik op de home knop als de iPhone nog uit staat en via die weg snelle toegang tot de foto applicatie is heel handig (en niet specifiek voor de iPhone 4S, maar beschikbaar in iOS5).

Koordje
Ik moet bekennen dat ik het vooral ‘eng’ vond dat er geen koordje aan mijn iPhone 4S zit. Bij mijn compactcamera en Kodak Zi8 heb ik wel een polsbandje en ik vind het wel zo’n veilig gevoel dat dat ding niet op de grond kan denderen. Ik hoop dat me dat bij de iPhone 4S niet gebeurt.

Uploaden
Een beetje onhandig vond ik de tijd die nodig was voor het uploaden van de foto’s en video’s achteraf. Ik gebruikte FlickrStackr en daar is de uploadsnelheid heel laag van (over Wifi). Ook bij Mobile Fotos ligt de snelheid laag. Ik wil nog testen met Flickit en Camera+, hier is namelijk nog wel wat winst te halen lijkt me.

Conclusie
Samenvattend ben ik heel tevreden over het resultaat. Dit is waarom ik een iPhone 4S gekocht heb (Siri heb ik nog niet één keer uitgetest). Ik had de dag ervoor al een kort filmpje gemaakt van een zelfgebakken taart en die met muziekje en titel in iMovie kort bewerkt en daarna online op Flickr gezet. Ook dat ging snel, eenvoudig en met hoge kwaliteit. Ook hier duurde alleen het uploaden via Wifi te lang naar mijn zin, maar voor het overige denk ik dat ik de Kodak Zi8 nu een stuk vaker thuis zal laten.

0 0 stemmen
Bericht waardering
8 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Willem
9 jaren geleden

Ik vind de kwaliteit absoluut niet slecht!
Maar zag ik nu sneeuw op de bomen?

Sjeltur
9 jaren geleden

Ik had gisteren het idee opgepakt om misschien video’s bij mijn posts te doen…
MAAR; ik heb een gigantische ruis (geluid) op achtergrond….

Vraag me af of dit nu iOS5 probleem is – of defect aan mijn iPhone 4s => ik hoor het niet bij jouw eerste filmpje!

De foto’s van de 4s zijn zeker van goede kwaliteit – zelfs ten opzichte van de ‘gewone’ 4 nog een behoorlijke verbetering.

Fred Zelders
9 jaren geleden

Ik heb dan geen iPhone 4S, maar een gewone iPhone 4. Ook van dit toestel is de kwaliteit van de foto’s en de video’s echt al heel goed. Het komt haast niet meer voor dat ik nog een ander toestel mee neem als we ergens naar toe gaan.

Ben je dus op zoek naar een Smart Phone die iets meer ‘affordable’ is dan kan ik de iPhone 4 van harte aanraden.
En als je er dan ook de app Camera+ bij koopt ben je helemaal ‘het heertje’.

» Camera+
» Capera+ review

Sjeltur
9 jaren geleden

Ik heb met Apple gebeld; ze hadden dit probleem nog niet gehad (tja – dat zeggen ze…).

Enige, mogelijke, oplossing was; iPhone terug zetten naar Oorspronkelijk Instellingen (Herstel) en dan weer opnieuw proberen.
Ik had nog steeds mijn twijfels bij het aanhoren van de filmpjes – maar had toch wel het idee dat het lichtelijk beter was.
TOT ik de filmpjes op YouTube ging plaatsen -> dan is het verschil duidelijk te horen.
Hier de link van VOOR het Herstel; http://youtu.be/sDFhkZ3tRa0
En hier de link van een soortelijke filmpje NA het Herstel; http://youtu.be/MacaaJj-Wss

(deze filmpjes zijn nog niet openbaar; dit zijn ‘proef opnames’)

Apple was wel heel coulant; als ik na het Herstel nog niet het idee had dat het goed was – zou ik een nieuwe iPhone toegestuurd krijgen.

Gratis Muziek
Gratis Muziek
9 jaren geleden

Ziet er goed uit! Mijn iPhone 4 komt ook wel redelijk dicht in de buurt maar een duidelijk verschil!