Op bezoek bij de Amish

 Gepubliceerd door om 14:37  SURF
okt 182011
 

Amish kleding Het tweede deel van de activiteit die SURFfoundation voor ons georganiseerd had, voerde ons naar het ruim 100km verderop gelegen Lancaster. Doel van de reis was een bezoek aan de Amish.

De Amish zijn een geloofsgemeenschap die in Europa vervolgd werd en die door William Penn, de stichter van Pennsylvania (en de stad Philadelphia) in de 18e eeuw werden uitgenodigd om zich hier te vestigen. Willam Penn was zelf in het Verenigd Koninkrijk vanwege zijn lidmaatschap van de Quakers vervolgd en besloot daarom dat in Pensylvania niemand vanwege zijn of haar godsdienst vervolgd zou worden.
Ik kende de Amish alleen van de foto’s, hun kenmerkende kleding en ook wel uit de film Witness. Van die film wordt gezegd dat hij een redelijk waarheidsgetrouw beeld geeft van de Amish en daar komt een bepaalde trots in naar voren.
Lees verder….

okt 182011
 

In Nederland hebben we altijd wat moeite met “helden”. Wanneer is iemand dat? En hoeveel aandacht moet zo iemand dan krijgen? In de VS hebben ze daar een stuk minder moeite mee. Zelfs niet als het een fictieve held is uit een film. En dus heb je in Philadelphia een standbeeld staan van Rocky, of eigenlijk natuurlijk van Sylvester Stallone, de acteur die hem vertolkt(e).
Rocky
En waar kan dat standbeeld nu beter staan, dan onder aan the “Rocky Steps“, de 72 treden die Rocky op rent in o.a. bovenstaand fragment uit de eerste Rocky film (ze komen ook voor in vier van de sequels die gemaakt werden). Boven aan de trappen wordt de plek aangegeven waar Rocky zich in de film omdraait en zijn handen triomfantelijk in de lucht steekt. Zodat je het voor de foto, zelf ook na kunt doen.
Maar ook zonder dat verhaal is het uitzicht van boven aan de trappen zeker de moeite van het beklimmen waard.

Dit bericht is ook te vinden op het weblog van de reis naar EDUCAUSE 2011

 Reacties uitgeschakeld voor In de voetstappen van Rocky  Tags: , ,
okt 182011
 

Op 25 november 2011 organiseren de VPO en de VOR divisie ICT een bijeenkomst in Utrecht. Het thema van deze bijeenkomst is “Hoe ICT de onderzoeker kan ondersteunen”.
Tijdens deze bijeenkomst worden twee workshops verzorgd: een door Karel Kreijns over het maken, afnemen, en verwerken van online vragenlijsten, en een door Aldine Aaten over een introductie in LateX, een tekstverwerkingsprogramma met voordelen ten opzichte van MS WORD.
Voorafgaande aan de workshop geven beide workshopleiders een korte inleiding over wat de deelnemers kunnen verwachten. Deelnemers kunnen daarna kiezen welke workshop zij willen bijwonen.

Zie voor het volledige programma, toelichting bij de workshops en de link naar het inschrijfformulier deze pagina.

 Reacties uitgeschakeld voor Bijeenkomst: “Hoe ICT de onderzoeker kan ondersteunen”  Tags: