iPhone 4S Siri – Top of Flop?

 Gepubliceerd door om 19:46  Hardware, iTouch
okt 092011
 

“Wat vind jij van Siri?” was de vraag die ik via de mail kreeg. Met daarbij een verwijzing naar dit bericht op Cult of Mac. Dat bericht is zéér duidelijk:

Siri naysayers fall into two camps: 1) those who say it’s no big deal; and 2) those who say Android has had it since August. Both classes of naysayers are wrong.

Tja.
Zelf was ik mijn belangstelling al tamelijk snel kwijt. Waarom? Nou ja, het is alleen beschikbaar op de iPhone 4S, en die heb ik nog niet. En daarnaast ondersteunt het (nog?) geen Nederlands. Het is dus iets wat er nog niet is en waarvan nog niet duidelijk is hoe lang het gaat duren voordat ik het zelf kan uitproberen.

Dat vind ik ook zo verrassend aan de stelligheid in het bericht van Cult of Mac. Zij hebben Siri ook nog niet kunnen testen. Op het einde dekken ze zich dan ook in voor eventuele teleurstellingen:

So let’s be very clear about what Siri means for the human race. Siri represents the dawn of a new era in human-machine interfacing, real artificial intelligence for the masses.
No, it’s not perfect. Apple took the rare step of calling it “beta.” And no, it’s not the super advanced kind of A.I. you see in science fiction.
But it’s also not finished. The iPhone 4s’s Siri is just the beginning. Future versions will become ever more sophisticated.

Nou ja, zo wil ik ook wel uitspraken doen over Siri: als Siri ook in het Nederlands beschikbaar komt en als de kunstmatige intelligentie inderdaad zo goed is dat het sneller en handiger wordt om tegen mijn iPhone te praten in plaats van om commando’s in te voeren, ja dan zou ik het soms ook wel gebruiken. Ik weet alleen niet precies wanneer. Ik zit nauwelijks in de auto, vanaf de de fiets zal het tijdens het fietsen wat moeilijk bedienen worden, en in de trein denk ik niet dat we nog meer behoefte hebben aan mensen die tegen hun telefoon praten of telefoons die terug praten.
Voor notificaties weet ik het ook zo net nog niet, zeker niet als straks de iPad 3 ook Siri krijgt. Nu krijg ik alle notificaties (retweets, replies, direct messages, nieuwe mails) op mijn iPhone en mijn iPad tegelijkertijd. Kun je je voorstellen hoe dat gaat klinken als die apparaten tegen me beginnen te praten?

Nee, Siri is in ieder geval niet dé reden waarom ik graag mijn iPhone 3GS zou willen inruilen voor de iPhone 4S. De betere camera, met full HD video optie, is dat wel. En daarom maakt de discussie over Siri ook niet zo heel veel uit. 🙂

p.s. Ik zie in de mail dat de vraag ook gaat over Bluetooth 4.0. Wat dat betreft is het zo dat ik al helemaal zoiets heb van “eerst zien en dan geloven”. Ik heb tot nu toe alleen maar slechte ervaringen met Bluetooth. Headsets die altijd leeg zijn als je ze net wilt gebruiken, problemen met het maken van verbindingen etc.
Dus…het klinkt prima, maar ik geloof het pas als ik het zie/hoor.

Deel dit bericht:

  3 reacties aan “iPhone 4S Siri – Top of Flop?”

Reacties (3)
 1. Mocht Siri echt een beetje werken – zoals Apple omschrijft – dan kan ik me er best wel op verheugen.
  En waarom; om het mega-gadget gehalte….
  Ga ik het gebruiken? Ik geloof het niet eens….. – maar ach – in een onbekende stad lopen en vragen waar de dichtsbijzijnde Pizzeria zit, vind ik wel iets hebben.

  MAAR mocht het echt zo goed werken; dan kan ik me voorstellen dat de doorgewinterde zakenman – die zijn auto als zijn kantoor ziet – hier HEEL VEEL aan kan hebben. Zet de secretaresse aan de kant; je hebt je agenda bij je en die regelt ook eventuele veranderingen….!

  Tja – het kan iets heel groots zijn….
  Maar ik zag de grootheid ook niet zo bij VHS – CD – Mobiele Telefoon – iPhone – iPad
  Maar ze zijn toch behoorlijk groots in mijn leven (geweest).

 2. Beetje off topic, maar heb je in plaats van de Iphone 4S ook de Galaxy Nexus overwogen? Siri is leuk, maar werkt (nog) niet in NL. Daarnaast heb je een groter scherm met de Nexus en hij filmt ook in HD. Kijk eens naar
  dit filmpje.
  http://www.youtube.com/watch?v=RBushsDO2-U

 3. De vraag is inderdaad meer iPhone 4S gerelateerd dan Siri gerelateerd, maar bij gebrek aan iPhone 4S post… 🙂

  Nee, ik had nog niet de Galaxy Nexus overwogen. Nu na jouw reactie wel, maar het is nog geen reden om de bestelling van de iPhone 4S te annuleren. Het is een mooi toestel, maar ik heb zo mijn twijfels bij een groter scherm. Ik heb een iPad voor dingen die groot moeten, mijn smartphone moet compact zijn zodat hij gemakkelijk aan mijn broekriem kan hangen (daar hangt mijn iPhone nou eenmaal altijd omdat hij dan gemakkelijk bereikbaar is). Ik wilde de 4S vooral voor de camera die nu 1080p video opnames maakt en foto’s die goed genoeg zijn om voor dagelijks gebruik geen aparte videocamera (op vakantie nam ik mijn Zi8 mee) of fototoestel mee te nemen voor de foto’s en video’s die ik wil schieten van dingen die ik zie.

  Wat betreft overige hardware lijkt het me ook niet een enorme stap vooruit. Tweakers was helder in hun conclusie: “De Samsung Galaxy Nexus doet precies waar hij voor gemaakt is; hij stelt de Google-engineers in staat om hun nieuwe software te demonstreren. De hardware is echter niet baanbrekend. De Galaxy S II beschikt bijvoorbeeld over een betere gpu en een betere camera.”

  Tot slot dan even Ice Cream Sandwich. ICS ziet er mooi uit, maar ik zou dan toch weer moeten uitzoeken of de apps die ik van belang vind op mijn iPhone ook voor Android beschikbaar zijn. Ik weet niet hoe ver Android op dat gebied inmiddels is. Daar komt bij dat ik het schandalig vind dat Android leveranciers nog steeds dezelfde tactiek kunnen toepassen als ‘vroeger’ door niet voor alle systemen een update van LCS beschikbaar te stellen (je moet dan dus wel een nieuw toestel kopen om ICS te kunnen draaien). Mijn iPhone 3GS van ruim 2 jaar oud draait nog steeds zonder problemen iOS 5. Ja, niet alle features zijn er (geen tabs in safari, geen Airplay mirroring, geen Siri), maar het merendeel van de functionaliteit is beschikbaar. Ik ga bij mijn 4S er daarom ook vanuit dat Apple de komende 2 jaar met regelmaat en grote snelheid verbeteringen blijft leveren. Dat vertrouwen heb ik bij Android, op basis van het huidige gedrag van leveranciers, helemaal niet.

  Kortom….Android is mooi, betaalbaar, ik adviseer mijn collega’s ook allemaal om een Android telefoon aan te schaffen (die zijn namelijk te krijgen binnen de grens voor wat een “smartphone van de zaak” bij ons mag kosten en leveren voor hen meer dan genoeg functionaliteit), maar als permanente, enige, dagelijkse telefoon die ik privé betaal en waarmee ik minimaal 2 jaar ‘actueel’ wil kunnen blijven ben ik zelf nog niet helemaal verkocht.

  (ik weet niet of ik mezelf nu definitief buiten spel zet als tester van mooie, interessante Android telefoons…ik zou zeggen “prove me wrong” en geef me meer handson ervaring met jullie toestellen!)

Sorry, het reactieformulier is momenteel gesloten.