Google Maps delen via Google+


Dit is weer zo’n bericht met een dubbel gevoel. Enerzijds vind ik het wel geinig dat ik nu eenvoudig kaarten vanuit Google Maps kan delen naar Google+. Ik track al mijn fietstochten, sla die op als GPX bestand en geef die weer op Google Maps. Mocht je nou op mijn overzichtspagina een route tegen komen die je de moeite waard vind, dan kun je die nu heel eenvoudig delen via de “delen” knop die nu ook actief wordt bij Google Maps.

Het resultaat ziet er best redelijk uit:

Van mij hadden ze de URL naar het KMZ bestand dat getoond wordt in het Google+ bericht mogen vervangen door een korte URL. En het plaatje eronder geeft wel ongeveer de plek in Nederland aan waar de route liep, maar verder ook niet.

Maar waarom maakt Google het allemaal zo moeilijk met stap voor stap integratie van elk van haar producten? Waarom niet meer energie steken in een generieke API waarmee alle aanbieders ondersteuning kunnen inbouwen voor het plaatsen van content op Google+?
Zit hier een strategisch plan achter of kunnen ze het gewoon allemaal niet sneller?

0 0 stemmen
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
JoG
JoG
12 jaren geleden

Wellicht heb je niet (meer) voldoende geduld Pierre ?

Houd je het Google+ platform blog al in de gaten? Daar wordt over de API ontwikkelingen gepubliceerd en / of volg David Glazer van Google > https://plus.google.com/110563351377427897709/posts