Heb je dit ooit al eens gedaan met een tablet?


De reclame is al een tijdje uit, maar omdat ik hem vandaag toevallig nog een keer voorbij zag komen, wilde ik er toch nog even naar verwijzen. Het is een reclame voor de Samsung Galaxy Tab 10.1 die je in zijn geheel op YouTube kunt bekijken.
Op zich is het best een aardige reclame, al is het een beetje vreemd dat het steeds over beter, scherper, dunner, etc. gaat waarbij ze zich duidelijk tegen de iPad 2 afzetten, zonder die te noemen. Maar de voorbeelden die ze laten zien, zijn aardig. Er is er ééntje die ik heel erg vreemd vind. Op 44 seconden zie je een shot waarbij iemand als passagier in een jeep op het strand achter een kudde (wilde?) paarden aan rijdt. En die zot maakt een video opname van die rennende paarden met zijn Galaxy Tab 10.1

Ehm, ja hoor. Moeten wij nou geloven dat hij daar toevallig was en toevallig niets beters bij zich had om een video te maken dan zijn Galaxy Tab?
Of ben ik gewoon een ouderwetse iPad 1 gebruiker? Ik heb geen camera in de iPad, zou dus ook geen reden hebben om hem in zo’n situatie mee te nemen (al zou ik mijn iPhone wél bij me hebben). Dus ik hoor het graag als jij het wél al eens op deze manier meegemaakt hebt. Ik wil dan natuurlijk wel ook een link naar het betreffende filmpje zien in je reactie!

0 0 stemmen
Bericht waardering
4 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Wilfred Ketelaar
10 jaren geleden

Ik was de afgelopen tijd in Amerika (vlieg vandaag terug) en daar zag ik regelmatig een tourist (neem ik aan) foto’s maken met een tablet.

bijnanooit
10 jaren geleden

Ik wandelde een paar weken geleden met mijn gezin in Amsterdam kwam daarbij langs het huis van Anne Frank. Daar stond een Japanner het huis en de omgeving te filmen met een flinke tablet.
In diezelfde maand zag ik iemand met een tablet filmen in de beeldentuin in park de hoge Veluwe.
Wen er maar aan, je zult het steeds vaker zien (lijkt mij ook heel onhandig, maar goed, wat doe je er aan? 🙂

J. van Beijnen
J. van Beijnen
10 jaren geleden

Ik heb met mijn iPad al wel een paar keer een stopmotion film gemaakt. Je iPad een uurtje ergens neerzetten, vervolgens de bijbehorende app opstarten en de hele dag laten draaien. Daarna met iMovie de film bewerken en online zetten: http://www.youtube.com/watch?v=s0aP7PfkTHI

Ook heb ik al een paar keer een filmpje opgenomen van een presentatie om aan mijn collega’s te laten zien die er niet bij konden zijn.
In de beide gevallen is de opname gemaakt in een opwelling. Ik had de iPad bij me, gebruikte hem op dat moment niet en had hem dus ook niet voor andere zaken nodig, maar wel een app die ik kon inzetten en heb dat gedaan.
Ik zou er geen professionele films mee maken of plannen maken om met de iPad op te nemen. Maar als het mogelijk is en de situatie zich voordoet…

Ik heb overigens idd nog nooit achter een kudde rennende paarden aangereden met de iPad om te filmen 🙂