HP TopShot: betaalbare Laserprinter + 3D scanner

http://youtu.be/gRm44FZNaso

Bij Gizmodo kwam ik de HP TopShot LaserJet Pro M275 tegen. Een betaalbare ($399,99) draadloze kleurenlaserprinter waarmee je ook nog eens scans kunt maken van 3D objecten. Klinkt fantastisch, toch?
Ja, maar je moet wel even goed de woorden uit elkaar houden: het is een scanner voor 3D objecten, maar de scans zijn gewoon foto’s, dus geen 3D modellen. En je kunt er weliswaar mee printen, maar ook dat is nog ‘gewoon’ in 2D (dus niet in 3D).

Toch vind ik het wel een mooi apparaat omdat ik er zeker van ben dat we op termijn wél zo’n soort apparaat bij HP of een vergelijkbaar bedrijf kunnen kopen. Dus eentje waar je een 3D object op legt om een 3D scan van te maken en/of naar keuze een 3D print te maken. En dan niet zelfbouw, maar gewoon als kant en klaar product te koop. Voor €400,-
De vraag is alleen nog hoe lang die termijn gaat zijn.

p.s. hij is nog niet te koop, alleen aangekondigd in de VS en Canada.

0 0 stemmen
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Frits Hoff
12 jaren geleden

een echte 3D-scanner is het inderdaad niet. FabLab Amsterdam heeft een open source 3D-scanner ontwikkeld die tussen de 400,-E en 800,-E kost. FabLab Aken eentje die slechts 120,-E kost: http://www.fablabzuidlimburg.nl/fablog/fl-aachen-maakt-goedkope-open-source-3d-scanner-fabscan. En nog goedkoper, experimenteer eens met een laserpointer en een oude webcam: http://www.fablabzuidlimburg.nl/fablog/eerste-3d-scan-met-apparatuur-van-enkele-euros-gelukt