Tot 20GB gratis ruimte bij Dropbox!

Ik kreeg een mail van Tom Bakker met een verwijzing naar een tweet van hem over hoe ik de gratis ruimte van mijn Dropbox account eenvoudig kon verdubbelen. In mijn geval van bijna 10GB (het maximum dat je met referrals kunt verzamelen) naar 20GB!
Het is heel eenvoudig: Dropbox heeft een actie waarbij ze de gratis ruimte + de bonus per referral voor iedereen in het onderwijs verdubbelen. En dat geldt dan ook voor de ‘oude’ referrals.

Daarvoor moet je het mailadres van je account invullen op deze pagina. Je krijgt dan een mail en als je op de link in die mail klikt is het voor elkaar.
Nou was een klein ‘probleem’ dat ik geen gebruik maak van mijn Fontys-mailaccount voor Dropbox. Ook dat is op te lossen. Je gaat dan naar de website van Dropbox, logged in met je account, gaat naar je account-pagina en dan naar de ‘account settings’ tab. Daar pas je het mailadres van je account aan zodat er het mailadres van je onderwijsinstelling gebruikt wordt. Dan vul je dat mailadres in op deze pagina, klikt op de link die je ontvangt en daarna pas je het mailadres weer terug aan naar het adres dat je al gebruikte. De extra ruimte blijft dan gewoon beschikbaar.

Heb je nog geen Dropbox account? Gebruik dan deze link en je bent zo aan de slag!

0 0 stemmen
Bericht waardering
15 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Raymond
10 jaren geleden

Ik heb dat begin dit jaar al gedaan (Dropbox heeft die /edu actie permanent volgens mij) en het was niet nodig om het mailadres van je Dropbox account te veranderen. Als je je mailadres van je onderwijsinstelling invult dan krijg je een mailtje met link in je mailbox. Als je daar op klikt -en je bent al ingelogd bij Dropbox met in mijn geval een Gmailadres als account- dan verdubbelen je referrals ook.

Tenminste, dat werkte zo voor mij toen.

Overigens, als je een betaald account neemt bij Dropbox, dan verdubbelen de referrals nog een keer. Bij mij zijn ze 1GB per stuk waard nu.

Nu nog die 10 wereldburgers vinden zonder Dropbox account waar ik mijn laatste referrals aan kan slijten 🙂

Raymond
10 jaren geleden

Ik zie dat de blog van Dropbox het ook als een ‘nieuwe’ actie presenteert dus het zal nog wel voor velen zeer heet van de naald zijn 🙂

Er liep in februari een draad op Tweakers.net waar ook gemeld werd welke onderwijsinstellingen in Nederland allemaal wel of niet werkten qua mailadres maar met mijn Windesheim adres werkte het meteen en zonder problemen.

Het zet wel zoden aan de dijk met die referrals, voor mijn 50GB account is de maximale ruimte ermee 82GB en daar red ik het toch wel aardig mee.

Hans
Hans
10 jaren geleden

Ik heb geen .edu mail adres. Is er geen workaround mogelijk ?

Niels
Niels
10 jaren geleden

Maar dan moet je dus wel een .edu-adres hebben als ik het goed begrijp?
Er zijn meer onderwijsinstellingen in NL die dat niet hebben dan die dat wel hebben … 🙁

Jeroen Clemens
Jeroen Clemens
10 jaren geleden

hoe krijg je Dropbox zover om ook het adres van je school in hun database op te nemen?

Jeroen Clemens
Jeroen Clemens
10 jaren geleden

Ik gebruik nu ok Minus. Start met 12 Gig en je krijgt er bij referrals steeds 2 bij. Dus: A very easy way to share files online. And more space than Dropbox. App available for Mac, Windows and Linux. And apps for Android, iPhone and WP7. Sign up here: http://min.us/rtruRKz

trackback
10 jaren geleden

[…] Tot 20GB gratis ruimte bij Dropbox! » ICT & Onderwijs BLOG […]

Erwin de Beer
10 jaren geleden

Voor mij was het wel heet-van-de-naald nieuws hoor, Pierre. Dus dat zal voor veel anderen ook wel zo zijn. bedankt voor je blogpost! Handig dat Raymond nog vertelt dat het niet nodig is om je e-mail adres tijdelijk te veranderen. Ik heb nu weer lekker veel ruimte in mijn DropBox. Met deze link http://db.tt/pErd4qA kunnen mensen die nog geen DropBox hebben mij en zichzelf nog meer ruimte geven 😉

trackback
10 jaren geleden

[…] Tot 20GB gratis ruimte bij Dropbox! » ICT & Onderwijs BLOG […]

Patchkastwinkel.nl
Patchkastwinkel.nl
10 jaren geleden

Een beetje extra ruimte is nooit weg!

Met vriendelijke groet,

Stephan Peters

Henk
Henk
10 jaren geleden

Ik merk dat de basisruimte van 2Gb niet wordt verdubbeld, dus alleen de referrals.
Met deze link kunnen mensen die nog geen dropbox account hebben zichzelf en mij meer ruimte geven: http://db.tt/2VObXqZ Alvast bedankt!

trackback
10 jaren geleden

[…] Tot 20GB gratis ruimte bij Dropbox! » ICT & Onderwijs BLOG In mijn geval van bijna 10GB (het maximum dat je met referrals kunt verzamelen) naar 20GB! Het is heel eenvoudig: Dropbox heeft een actie waarbij ze de gratis ruimte + de bonus per referral voor iedereen in het onderwijs … Source: ictoblog.nl […]