Kickstarter project: Revolights op je fiets


Wat doe je als je als je een geniaal idee hebt, maar startvermogen nodig hebt om het op de markt te brengen? Je kunt op zoek gaan naar een investeerder die je dat geld kan lenen, maar zelfs als die in het idee gelooft dan zal die alle risico willen afdekken en een (flink) deel van je startup willen hebben. Je kunt het risico ook proberen te spreiden door je idee uit te leggen aan je toekomstige klanten. Die kunnen dan voor meer of minder geld participeren in je idee. Wat ze voor hun bijdrage terug krijgen hangt af van de hoogte van het bedrag, maar het is meestal beperkt tot een aantal goodies of een exemplaar van het uiteindelijk product (tegen een aantrekkelijkere prijs dan anders).

Een site waar je dat kunt doen is Kickstarter.com. Je komt daar dan ook de meest vreemde (in een positieve zin) projecten tegen. Zoals bovenstaand revolutionair (vandaar de naam) product ter vervanging van je fietsverlichting.

Ik ga me niet eens bezig houden met de vraag of deze verlichting in Nederland wel geaccepteerd zou worden als vervanging van je lampjes, ik zal ook niet mopperen op het feit dat tijdens de demonstratie de fietser wél lampjes op zijn racefiets heeft, maar geen helm draagt.
Investeren in de startup ga ik ook niet doen, ik vind $220 voor een set nog net wat prijzig. Ze komen er ook wel zonder mij, want ze hebben op het moment nog maar $5.000,- te gaan op hun doelbedrag van $43.500 met nog 41 dagen te gaan, dat komt wel goed dus.

Ik volsta gewoon even met het verwijzen naar de video en de constatering dat het mooi is dat zulke innovaties via dit soort sites genoeg ruimte krijgen om zich(t) te ontwikkelen. 😉