De ene USB-stick is de andere niet

 Gepubliceerd door om 18:18  Hardware, iOS
jul 052011
 

USB HUB iPad Als je je iPad van een jailbreak voorzien hebt, dan is de camera connection kit heel erg handig voor het uploaden van bestanden naar je iPad. Als je namelijk iFile aanschaft dan kun je bestanden vanaf je USB-stick naar je iPad kopiëren of ze openen vanaf de stick. Heel handig dus om bijvoorbeeld videobestanden over te zetten (gaat veel sneller dan via Wifi) of als je elektronische boeken wilt openen. Want iFile ondersteunt ook de “Open Met” optie waarbij je bestanden dus heel eenvoudig vanaf de USB-stick kunt openen.

Probleempje is dat Apple grenzen stelt aan de hoeveelheid stroom die een USB-stick nodig mag hebben. Dat was 100mA in iOS 3.2, maar sinds iOS 4.2 is dat nog maar 20mA (bron). En dat betekent dat een heleboel randapparaten die je eerst wel nog via de USB-adapter aan kon sluiten, opeens niet meer werken. En dat geldt ook voor (veel?) USB sticks. Nou had ik een USB-stick van 16GB van Maxell (zie afbeelding). Ik weet inmiddels dat het de U200 is (er zijn namelijk verschillende USB-sticks van Maxell met die omvang). En die USB-sticks werkte prima in combinatie met de USB-adapter. Ik ging er dus eigenlijk vanuit dat je tot 16GB zonder problemen zou moeten kunnen aansluiten.

Toen ik een aantal USB-sticks bij wilde bestellen (bij Opus Supplies), bleek dat ze de Maxell USB-sticks niet meer hadden. Geen probleem, dacht ik, ze hadden betaalbare USB-sticks van het merk Platinum, dus bestelde ik die. Helaas bleek dat toch een probleem te zijn. De iPad gaf de gevreesde melding dat deze USB-stick teveel stroom vereist. Er blijkt dus wel degelijk verschil te zitten tussen de hoeveelheid stroom die verschillende USB-sticks gebruiken!
Lees verder….