jun 222011
 

Echo360 on Android and iOS Ik heb zojuist de opname van het webinar zitten kijken dat Echo360 gisteren organiseerde over SafeCapture HD en EchoSystem versie 4. Ik vind het nog steeds apart dat ze die webinars niet via hun eigen systeem kunnen verzorgen, wat dat betreft kunnen ze een voorbeeld nemen aan de collega’s bij Sonic Foundy, maar goed, het was na te kijken en inhoudelijk zeker de moeite waard. Versie 4 brengt namelijk een aantal features die zeer de moeite waard zijn.

Het verhaal begon met uitleg over de SafeCapture HD, de nieuwe capture appliance die beschikbaar komt. Die is in staat om op beide ingangspoorten video tot 1080p of DVI/VGA input tot 1920×1200 te capturen met 30 frames per seconde. Beide poorten zijn identiek. Of dat ook betekent dat er echt geen verschil meer zal zijn tijdens het capturen weet ik nog niet helemaal zeker. Maar het zou zoals ik het nu begrijp ook betekenen dat je bijvoorbeeld filmpjes in een presentatie (bijvoorbeeld van YouTube) nu zonder problemen zou moeten kunnen capturen. Ik zal het niet kunnen testen omdat voor ons in ieder geval niet voorzien is dat we ons huidig apparaat inwisselen.

Ook aan de serverkant is er echter het nodige gewijzigd en EchoSystem versie 4 is ook met de ‘oude’ capture-appliances te gebruiken. Nieuw is het feit dat je het beheer nu kunt splitsen. Als je dus meerdere opleidingen of afdelingen hebt die samen een server delen, dan kun je het beheer van recorders, gebruikersrollen, rechten etc. van elkaar scheiden. Hebben wij zelf nu niet nodig, maar voor een bredere uitrol moet je dat gewoon in huis hebben als systeem.
Lees verder….