Is Apple alle Airplay gerelateerde applicaties aan het verwijderen?

Raar bericht op iPhoneclub. Een drietal AirPlay gerelateerde applicaties, die tot nu toe gewoon in de App Store te vinden zijn, zijn nu verwijderd. Fout of opzet? Dat is nog niet helemaal duidelijk. Zowel iPhoneclub als iPhone-Ticker (waar iPhoneclub de info vandaan had), had een officiële reactie van Apple. Het gaat om AirView, AirFrame en AirTuner. Ik link maar even naar de pagina’s bij iPhoneclub, omdat (uiteraard) ook de webgebaseerde iTunes pagina’s niet meer beschikbaar zijn. Alle drie de applicaties maken AirPlay naar een iPhone/iPad toe mogelijk, je ontvangt op je iOS device dus de video/audio/foto’s.

En het is nou eenmaal zo dat Apple dat nooit als gebruikstoepassing van Airplay getoond heeft. Het ging altijd om het streamen vanaf het apparaat. Dat zou dus een reden kunnen zijn voor de verwijdering. Eerst maar eens even een dagje of wat wachten. Komen ze niet terug dan is dat jammer voor de mensen zonder jailbreak. Want dan zullen de applicaties ongetwijfeld in Cydia (de App store die je ter beschikking hebt na een jailbreak) verschijnen.

0 0 stemmen
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Samsung Galaxy S2
10 jaren geleden

Ik heb het inderdaad ook gezien. Las ergens dat ze, net zoals Samsung, met eigen TVs op de markt willen komen. Wellicht ergens in 2012, waardoor ze deze technieken natuurlijk allemaal zelf willen gaan uitrollen.