mei 032011
 

Het zal inmiddels al lang geen geheim meer zijn dat ik niet zo van papier hou. Geef mij iets op papier en ik raak het kwijt, laat het ergens liggen, kan het niet meer vinden en na een jaar gaat het in een doos mee met de lokale sportvereniging die het dan komt ophalen. Ik moet bekennen dat op mijn werk de hoeveelheid papier aardig aan het afnemen is, maar thuis nog lang niet. Officiële documenten zoals polissen van verzekeringen, rekeningen / facturen, maandoverzichten van de meest uiteenlopende zaken. Ze komen heel vaak nog op papier. Niet van iedereen overigens, KPN, ING, UPC, T-Mobile sturen me al (bijna) geen papier meer. En dat is fijn. Maar het zou mooi zijn als ik dat voor de andere zaken ook zou kunnen doen.

Nou begrijp ik dat ik een aantal van die papieren tamelijk lang móet bewaren, dus meteen weg gooien is niet handig. Het is sowieso meestal wel handig om een elektronische kopie te hebben van documenten die je dan door de papierversnipperaar jaagt (ja, die heb ik wel al een paar jaar staan).
Op mijn werkplek in Eindhoven staat een stevig kopieerapparaat. Dat kan niet alleen kopiëren en printen, maar ook scannen. Gewoon stapeltje papieren erin leggen, je nummer invoeren en je krijgt een mooi PDF document (zwart/wit, dubbelzijdig indien gewenst) in je mailbox. Ideaal, maar niet iets om tijdens werktijd met je privé documenten te doen, en het heen en weer sjouwen van een paar ordners is ook niet echt handig.
Lees verder….