Low cost 3D video maken

 Gepubliceerd door om 23:51  Video
mei 012011
 

Vorig jaar bij het project Onderwijs Devices gingen we nog uit van twee Kodak Zi8′s die je zelf op de juiste afstand van elkaar moest bevestigen om goedkoop 3D video te maken. Maar de Sony Bloggie 3D Mobile HD Snap-camera die inmiddels in de VS via Amazon te koop is en bij ons hier binnenkort te bestellen zou moeten zijn doet exact hetzelfde, maar dan in één compact apparaat. Het maakt 3D video in 1080p formaat, bevat 8GB intern geheugen en gaat maar €240,- inclusief BTW en verzending kosten.
Het resultaat zou meteen naar YouTube te versturen moeten zijn, en voor de happy few met een 3D compatible TV kun je ook de HDMI-uitgang gebruiken. Hoe de webcamfunctie, waarbij je real-time ook 3D-video’s moet kunnen streamen precies gaat werken weet ik nog niet.

Mocht er iemand van Sony Nederland meelezen, ik zou dolgraag een exemplaar van de Bloggie 3D aan een test willen onderwerpen! Ik kan namelijk niet echt voorbeelden van hands-on in de praktijk gebruik van de camera vinden.

 Reacties uitgeschakeld voor Low cost 3D video maken  Tags: ,
mei 012011
 

Ik ben nooit een fan van president Bush geweest, maar tijdens het jaarlijks White House Correspondents’ Dinner wisten ze er steeds weer voor te zorgen dat zelfs hij grappig uit de hoek kwam.
Het zal je dan ook niet verbazen dat een toch al niet slecht spreker als Obama tijdens zo’n avond in zijn element is. Ik zou zeggen, geniet er van.