Low cost 3D video maken

Vorig jaar bij het project Onderwijs Devices gingen we nog uit van twee Kodak Zi8′s die je zelf op de juiste afstand van elkaar moest bevestigen om goedkoop 3D video te maken. Maar de Sony Bloggie 3D Mobile HD Snap-camera die inmiddels in de VS via Amazon te koop is en bij ons hier binnenkort te bestellen zou moeten zijn doet exact hetzelfde, maar dan in één compact apparaat. Het maakt 3D video in 1080p formaat, bevat 8GB intern geheugen en gaat maar €240,- inclusief BTW en verzending kosten.
Het resultaat zou meteen naar YouTube te versturen moeten zijn, en voor de happy few met een 3D compatible TV kun je ook de HDMI-uitgang gebruiken. Hoe de webcamfunctie, waarbij je real-time ook 3D-video’s moet kunnen streamen precies gaat werken weet ik nog niet.

Mocht er iemand van Sony Nederland meelezen, ik zou dolgraag een exemplaar van de Bloggie 3D aan een test willen onderwerpen! Ik kan namelijk niet echt voorbeelden van hands-on in de praktijk gebruik van de camera vinden.