ReplayNote: Pencasten op je iPad #2

Toen ReplayNote voor het eerst in de App-store verscheen, heb ik het aangeschaft (voor €3,99) en getest. In het bericht erover was ik kritisch over de applicatie omdat er nog een aantal opties ontbraken waarvan ik vond dat ze absoluut noodzakelijk waren.
Dealbreaker vond ik de share functie. Ik kon nu alleen kiezen voor het delen in ReplayNote formaat (dan moet de andere partij ook ReplayNote hebben) of delen via YouTube. Maar het delen via YouTube ging dan altijd naar de ReplayNote account. Daar kon ik de pencasts dan niet meer verwijderen en ze waren altijd voor iedereen zichtbaar. Ook kon ik niets voorbereiden. Het was dus niet mogelijk om alvast wat afbeeldingen toe te voegen (die je dan tijdens de pencast verder kon toelichten) of alvast sommen of stukjes uitleg klaar te zetten voor tijdens de pencast.

De eerste reactie op het bericht begin maart was van de maker(s) van ReplayNote met de vraag of ik de opmerkingen voor hen kon vertalen naar het Engels. Dat heb ik gedaan en twee weken later kwam er een nieuwe versie uit waarbij het uploaden aangepast was. Nu kon je je eigen YouTube account gebruiken. De voorbereidingsmodus werd toen aangekondigd, daar was men nog mee bezig.
Probleem bij de YouTube oplossing was echter nog dat de filmpjes nog steeds standaard als openbaar geplaatst werden. Dat heb ik toen dus in de reacties aangegeven.

Vandaag kwam er weer een nieuwe versie van ReplayNote beschikbaar. En de YouTube upload is nu aangepast. Ik kan nu kiezen hoe de video beschikbaar moet komen (openbaar, privé of verborgen). En de voorbereidingsmodus is nu ook toegevoegd. Dat betekent dat je voordat je begint met opnemen eerst een paar pagina’s met foto’s of tekeningen klaar kunt zetten. Je kunt ook PDF’s toevoegen, maar dat deel heb ik nog niet getest (toevoegen gaat via iTunes).

Ik vind het top als een leverancier actief luistert naar opmerkingen van gebruikers en die dan ook verwerkt in de applicatie.
In English: I think it is great when a software developer / vendor listens to remarks made by buyers. In particular when that leads to the incorporation of needed/requested functionality. Like I say in the recording: I can now recommend ReplayNote as an application to use when you want to create pencasts on the iPad. ReplayNote can’t improve your handwriting on the iPad, that is a problem that only Apple can fix. But it can help you to quickly record a pencast.

0 0 stemmen
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Sjeltur
11 jaren geleden

Dat is een behoorlijke pro dat een designer zo actief bezig is met opmerkingen van gebruikers!

Ik zit nog even te denken hoe ik deze binnen mijn website kan gebruiken; uitleg met tekeningen op screenshots….?
Hij gaat wel in mijn lijstje op AppShopper als “Want it”.

MJ
MJ
11 jaren geleden

Thank you for reviewing ReplayNote again. 🙂
We try to update our priority based on customers’ feedback.
If you have any further suggestion, please do not hesitate to contact us.
Thank you.