Samsung HMX-W200 – De compacte HD videocamera is nog niet dood!

Dat Cisco stopt met de Flip betekent niet dat niemand meer in deze markt van compacte, goedkope, eenvoudig te bedienen videocamera’s gelooft. Samsung wel in ieder geval. Zij kondigden vandaag hun W200 camera aan. Hij kan full-HD (1920-1080) video opnemen met 30 beelden per seconde, heeft een HDMI-aansluiting, opslag van video gebeurt op Micro SD/SDHC, hij weegt 130 gram en is stof- en watervast. Dat betekent dat je er tot 3 meter diep mee mag. Niet mee gaan duiken dus, maar zwemmen kan.
In de VS gaat hij $159 kosten en dat is een heel redelijk bedrag lijkt me zo.

Aardig is de optie dat je het opnemen kunt pauzeren. Zo krijg je dan dus niet tig kleine korte bestandjes die je dan weer samen moet voegen, maar meteen één opname.
De camera heeft helaas geen ingang voor een externe microfoon en ik kon niets vinden over het bestandsformaat waarin de video opgeslagen wordt.