Webinars over webinars

Webinar sessie 19-4-2011 Vandaag mocht ik samen met mijn college Jos Speetjens een vijftal korte webinars verzorgen bij en voor onze collega’s van de Fontys Hogeschool Sociale Studies. Dit als onderdeel van hun studiedag getiteld “Multimediaal onderwijsbuffet”. De groepjes deelnemers kregen een aantal korte sessies (van 15 mintuen) aangeboden over: Websites met Silverpoint, Quick video / online samenwerken, Weblectures, Webconferencing met Skype, Actieleren in N@tschool! en dus ook Webinars.

Wij voerden dus vijf keer dezelfde korte webinar uit. Jos was in de ruimte zelf aanwezig en ik was via Adobe Connect aanwezig. Op het scherm in de ruimte werd de Adobe Connect ruimte geprojecteerd met daarin mijn video en de PowerPoint die we gebruikten. Jos gaf een deel van de uitleg bij de inhoud (we gaan binnen Fontys webinars en aanvullende ondersteuning aanbieden rond een aantal van de 21 eDingen) waarna ik via Adobe Connect uitleg gaf bij de omgeving.

Om er voor te zorgen dat ik ook kon zien en horen wat er in de ruimte gebeurde hadden we naast Adobe Connect een tweede verbinding opgezet. Jos had zijn laptop zo gericht staan dat de camera de groep in beeld had. Via een Skype op die laptop kon ik dus meeluisteren en meekijken.

We hadden dat ook wel via Adobe Connect kunnen doen, maar dan hadden de deelnemers zichzelf ook in beeld gezien. Door het nu zo over twee systemen te verdelen was dat niet het geval. Het maakte het geheel wel wat spannender omdat ik dus op mijn laptop beide applicaties naast elkaar had draaien.

Maar het werkte perfect en staat dus nu zeker op mijn lijstje van configuraties die in te zetten zijn bij dit soort situaties.