Photosynth voor de iPhone

Photosynth Photosynth bestaat al een tijdje. Het werd aangekondigd in augustus 2006 en kwam als technology preview in november 2006 beschikbaar. Het was niet even stabiel in het begin, maar daar werd aan gewerkt.

Toch bleef het heel erg moeilijk om een beetje acceptabele Photosynths te maken. Frustreren was vooral vond ik dat je eerst een heleboel foto’s moest maken met je fototoestel en dan een hele tijd moest wachten om te zien wat het resultaat werd. Zeker als het dan tegen viel omdat de foto’s niet goed aan elkaar gekoppeld konden worden, dan was dat balen.
Daar komt nu verandering in omdat Microsoft een versie van Photosynth uitgebracht heeft die op de iPhone werkt. Je kunt hem hier downloaden.

Een eerste test hier op mijn studeerkamer was helaas niet erg succesvol.

Photosynth
Het lijkt eerlijk gezegd nergens op. Dat kan door de hoeveelheid licht komen of door het verschil in licht tussen de verschillende kanten van de kamer. Maar gelukkig was het maken ervan niet moeilijk (gewoon mikken en de ontbrekende stukken aanvullen) en ook het renderen ging snel. Wie weet wordt ook dit stapsgewijs beter.
Ik vind het reclamefilmpje van Microsoft hilarisch omdat het lijkt alsof ze een Apple commercial aan het maken zijn. Moeten ze niet doen.
http://www.youtube.com/watch?v=6BbuPPOVXQo

Het filmpje laat wel zien dat het blijkbaar tóch moet kunnen. Maar dat was bij de “grote” Photosynth ook zo. Hij moet dus nog meer dummy proof.