Cisco stopt met de Flip

 Gepubliceerd door om 16:44  Android, iOS, Video
apr 122011
 

Bij SURFSPOT.nl kun je de Flip Ultra HD (Zwart) NL nog gewoon kopen voor 179,75 euro, maar waarschijnlijk niet voor lang meer. Want Cisco maakte vandaag bekend dat ze met de populaire lijn compacte videocamera’s gaan stoppen.

Cisco kocht het bedrijf dat de Flip maakt in 2009 op voor 600 miljoen dollar, maar blijkbaar is het nu tot de conclusie gekomen dat het de concurrentie in het goedkope segment niet aan wil of kan. Niet zo gek natuurlijk als je bedenkt dat de Samsung Galaxy S II die binnenkort beschikbaar komt over een acht megapixel camera beschikt en de mogelijkheid om te filmen in 1080p High Definition. En zelfs de iPhone 4 kan 720p video schieten (net als de Flip HD).

Gelukkig voor mediatheken en scholen die hun studenten graag een niet al te dure compacte videocamera ter beschikking willen stellen zijn er nog een aantal alternatieven zoals de Kodak Zi8 (incl. microfooningang, full HD, verwisselbare accu en verwisselbare SD-kaartjes), een van de andere compacte Kodak videocamera’s of de Zoom Q3 camera die het echter met 640×480 video moet doen (niet echt bruikbaar meer dus).

Jammer, maar helaas. Zo gaat dat vaker met producten die de eerste in hun soort zijn.

apr 122011
 

Gizmodo linkt vandaag naar een filmpje van twee software ontwikkelaars die een bèta van een applicatie hebben ontwikkeld (hij is nog niet beschikbaar via de App store en het is ook maar de vraag of dat ooit gaat gebeuren) waarmee je diepte kunt simuleren met behulp van je iPad 2 of iPhone 4.
Het filmpje hierboven en bij Gizmodo is van de iPad 2, maar je kunt hier een filmpjes zien waar het op de iPhone 4 gedemonstreerd wordt.

Geinig effect, als ze er inderdaad in slagen om het ook in zinvolle toepassingen te implementeren. Een Google Earth applicatie waarbij de aarde of andere planeten uit je beeldscherm lijken te komen of zo. Al krijg je dan problemen bij het navigeren, want als je de 3D aardbol wilt laten ronddraaien, dan grijp je uiteraard mis.

Bij Gizmodo ontspint zich een nogal felle discussie over “head tracking” waarbij de camera het hoofd van de kijker volgt en het beeld daar op aanpast (je kunt het effect daarom ook niet met twee of meer personen tegelijkertijd zien) of “motion sensing” waarbij je niet je hoofd beweegt maar de iPad of iPhone.
In dit filmpjes kun je dat effect gedemonstreerd zien. Grappig genoeg met dezelfde schijven als dat Johnny Chung Lee in 2007 gebruikte in combinatie met de Wii Remote. Als dat een indicatie is dan moeten we nog even wachten op die bruikbare toepassingen.