Komen de goede Android 3 tablets er nu eindelijk aan?


Aankondigingen van nieuwe tablets zijn natuurlijk altijd wel leuk, maar te vaak blijft het bij aankondigingen. En als het om Android 3.0 tablets gaat dat zijn we de laatste tijd niet echt verwend. Óf ze waren te duur, óf ze waren er voorlopig nog niet.

Maar nu zijn er twee modellen waarvan er eentje al in het Verenigd Koninkrijk (en Taiwan) in de verkoop gegaan is en de ander er binnenkort (eind april) aan komt. En ze zijn beiden nog redelijk betaalbaar ook.

De Acer Iconia Tab A500 gaat $450 kosten voor de Wifi versie en is voorzien van de gebruikelijke specs (dual-core 1GHz Tegra 250 SOC, 10.1-inch 1280 x 800 LCD scherm, 1GB RAM, 5 megapixel camera aan de achterkant en een 2 megapixel camera aan de voorkant, HDMI-out en 8 uur accuduur bij het bekijken van HD (volgens Acer).
De Asus Eee Pad Transformer is eveneens een interessant apparaat voor een redelijke prijs.

De basisspecs zijn gelijk aan de Acer, maar de Asus Eee Pad Transformer heeft een “toetsenbord/dock” waarmee je de tablet in een netbook kunt ombouwen. Hij kost £379 voor het 16GB WiFi model en £429 (€ 485) voor het model met toetsenbord.

Het toetsenbord bevat een extra accu waardoor je in totaal 16 uur met de Asus zou moeten kunnen werken. Je vindt er ook 2 USB-poorten en een SD-kaart lezer. Ook de tablet zelf heeft een SD-kaart lezer.

Het lijkt een halfslachtige keuze, maar zeg nou eens eerlijk, hoe vaak heb je bij een conferentie/congres moeilijk met de iPad op je schoot gezeten terwijl je probeerde op het scherm aantekeningen in te typen? Of tijdens een vergadering?
De Asus Eee Pad zou daar een oplossing kunnen bieden. Heel slim is dat ze zelf al Polaris Office 3 meeleveren zodat je meteen ook Office documenten kunt maken en bewerken. Ik kon niet zo snel een filmpje of test voor de tabletversie van Polaris Office 3, ik mag hopen dat hij completer is dan de verschillende Office pakketten die je voor de iPad kunt kopen.

Apple heeft Android 3.0 veel schade toegedaan door er op te wijzen dat er nog maar een schandalig klein aantal applicaties geoptimaliseerd is voor de tablet. Niet dat er iets mis mee is dat ze er op wijzen, het zijn concurrenten geen collega’s.
Ondanks dat denk ik dat zowel Asus als Acer goede apparaten op de markt zetten voor een prijs die ook de consumenten kan aanspreken. Het zal er minimaal voor zorgen dat Apple voor de iPad 3 straks een stuk harder haar best zal moeten doen.

0 0 stemmen
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Patrice Plet
11 jaren geleden

Jawel, de echte concurrenten voor de Ipad 2 komen er aan. Ik ga er in ieder geval voor. Het wordt OF de Samsung Galaxy Tab 10.1 OF de Asus eee pad transformer. Met name de laatste (combi netbook en tablet) heeft mijn aandacht.
Eindelijk een tablet met echte multitasking, gepersonaliseerde home screens (widgets), USB en vrijheid! De applicaties komen vanzelf wel en waarschijnlijk Honeycomp 3.1 ook ;-).