Een iPad inbouwen in de keuken – 12 opties vergeleken

Dit is het filmpje waar het voor mij allemaal mee begon. Deze meneer heeft een iPad in zijn keukenkastje ingebouwd. Het is zeker niet de meest nette oplossing van de binnenkant uit bekeken, maar het ziet er perfect uit aan de buitenkant. Let ook op de mooi verwerkte Home knop. Dat wil ik ook!
Probleem met dit filmpje is echter dat je een kastdeurtje moet open zagen. Een keuken gaat veel langer mee dan een iPad 1 of iPad 2, dus een reserve deurtje achter de hand houden is wel zo handig. Ik vraag me ook af of de bevestiging aan de binnenkant strak genoeg zit om te voorkomen dat de iPad gaat wiebelen als je er aan de voorkant tegenaan drukt.

Reden genoeg om eens rond te kijken of er andere (betere?) opties beschikbaar zijn voor het bevestigen van een iPad in de keuken. En inderdaad, er zijn er een aantal. Ik bekijk 11 alternatieven voor zelfbouw.

The Wallee
http://www.youtube.com/watch?v=MYYG0LQfAeg

The Wallee bestaat uit twee delen. Het ene deel, de houder zit op één plek vast aan de muur, je ziet hierboven wat er bij komt kijken om de houder te bevestigen. Je koopt de houders apart van de cases. Aparte case voor iPad 1 en iPad 2.
Je kunt de case horizontaal en verticaal (en alle tussenliggende richtingen) draaien.
Er is geen optie voor het opladen van je iPad, al kun je natuurlijk de dock-kabel proberen weg te werken achter de iPad.
Een wandhouder kost $10,00 AUD (ongeveer 7,20 euro) per stuk, een case kost $39,95 AUD (ongeveer 29 euro) per stuk. Zover ik kan inschatten op de site versturen ze ook naar Nederland, via “standard international shipping” via Australia Post is dat zelfs gratis, maar geen idee hoelang het versturen dan duurt.

iRoom iDock

iDock van iRoom is een echte inbouwkast. Opladen, doorlussen van de video en/of audio is allemaal voor je geregeld in de kast. Je moet echter wel wat ruimte in een muur of kast nodig. Het zou een heel dure variant op de zelfbouw optie die je hierboven zag kunnen zijn.
De iDock kost namelijk 699 euro (exclusief 5 euro verzendkosten). Oef, niet voor thuisgebruik dus.
De video lijkt gemaakt met en iPad 1, geen info over geschiktheid voor de iPad 2.

LXB Wallpad

De LXB Wallpad is een soort wit raamwerk dat je tegen de muur schroeft en waar je de iPad inzet. Er is een versie waarbij je de dockconnector in het frame kunt wegwerken (140 euro) en een versie waarbij je die door het frame heen kunt steken (105 euro). Die laatst versie vind ik vreemd, want als je ruim 100 euro gaat uitgeven om je iPad aan de muur te kunnen hangen, dan zul je niet opkijken van een vast dockconnector voor in die kast.
Geen optie om de iPad te draaien bij de LXB Wallpad.
De video lijkt gemaakt met en iPad 1, geen info over geschiktheid voor de iPad 2.
De LXB Wallpad wordt ook buiten Zweden verstuurd, maar voor verzendkosten moet je ze via de mail vragen.

PadTab Tablet Mounting System

Het PadTab Tablet Mounting System bestaat uit een frame dat je op de achterkant van de iPad plakt. Daarmee is hij geschikt voor de iPad 1 en de iPad 2 (of andere tablets), maar heb je dus altijd een houder aan de achterkant van je iPad geplakt zitten. De wandhouder is een klein stukje plastic waarvan ik serieus afvraag hoe ik dat vast genoeg aan een muur of ander oppervlak bevestigd krijg. Je kunt de iPad horizontaal en vertikaal ophangen aan het haakje. Geen ingebouwde optie voor een oplader.
Kosten voor een set van 1 houder + 2 wandhouders is $19,99
Geen info over verzendkosten, maar ze lijken ook internationaal te versturen.

Vogel’s WallMount

Ook Vogel’s WallMount bestaat uit twee delen: een case voor de iPad en een houder voor op de muur. Die ziet er, vind ik, overigens mooier uit dan die van The Wallee. Je klikt de iPad in zijn case op de houder en kunt hem dan ronddraaien. Ook hier geen ingebouwde optie voor een oplader.
De houder voor op de muur (“Wallmount”) en de case (“Basecover”) worden los en als set verkocht en zijn direct in Nederland te bestellen o.a. bij de pdashop. Daar kost een set 89 euro en een losse wallmount 45 euro. In beide gevallen is dat inclusief verzending. Een beetje shoppen kan blijkbaar geen kwaad, want bij Dixons kost die zelfde losse wallmount maar 29,99 euro en bij iFoniq kun je de set voor 77,95 euro krijgen!
De afbeeldingen lijken voor een iPad 1, geen info over ondersteuning voor iPad 2.

Cabinet Mount for iPad

Griffin is een bekend merk als het gaat om accessoires voor de iPad en iPhone. Zij leveren een houder die specifiek voor de keuken lijkt te zijn ontworpen. Je monteert hem namelijk onder een keukenkastje. Als je hem niet gebruikt dan kun je hem naar boven laten zwenken en zit hij (bijna) helemaal verstopt onder de rand die de meeste kastjes hebben.
Ook hier geen ingebouwde optie voor een dockconnector.
Griffin geeft bij haar producten duidelijk aan voor welke apparaten ze geschikt zijn en bij deze Cabinet Mount staat dat hij alleen voor de iPad 1 geschikt is.
De houder kost $69,99 en Griffin verstuurd ook naar Europa, verzendkosten bedragen dan $18,23
Hij is echter ook rechtstreeks in Nederland te bestellen, bijvoorbeeld bij laptopshop.nl voor 49 euro inclusief verzending. Dat is dan goedkoper dan laten versturen vanuit de VS.

The iMount

The iMount heeft met afstand het meest foute filmpje van alle iPad houders die ik gezien heb. Hij lijkt dus bedoelt te zijn voor in de slaapkamer zodat je vanuit je bed de iPad kunt blijven gebruiken terwijl je je handen vrij hebt. Los van alle suggestieve boodschappen in de video kun je heel goed zien dat het ding wiebelt als een bezetene. Je kunt kiezen uit twee varianten: iMount LeGrand voor $149,99 of de iMount Petite voor $99,99 (maar wie wil er nou een kleintje ?).
Ik kon geen info vinden over verzenden naar Europa over verzendkosten.
De video gebruikt een iPad 1, geen info over geschiktheid voor de iPad 2. Er is geen geïntegreerde optie voor een dockconnector.

The WALLPORT

The Wallport is een houder die je vast aan de muur bevestigd of aan een (niet bijgeleverde) 100mm VESA mount. Er is een versie voor de iPad 1 en de versie voor de iPad 2 is aangekondigd. Beiden kosten $49,95 online. Je kunt kiezen uit vier verschillende kleuren (rood, wit, zilver, zwart).
VESA mount kosten online bij Amazon tussen de $33 tot ruim $160, dus als je meer wilt dan een rechte verbinding aan de muur, dan gaat het je extra geld kosten.
Ook hier geen geïntegreerde optie voor een dockconnector.

The Original Kitchen iPad Rack

The Original Kitchen iPad Rack is een doorzichtige kunststof houder voor onder een kastje in de keuken. Je legt er de iPad op en zo te zien is hij geschikt voor zowel de iPad 1 als de iPad 2 of andere tablets. Het is niet een houder die als permanente houder bedoelt is, meer voor het opzoeken van recepten tijdens het koken. Hij heeft wel ook weer als voordeel dat hij afgekoppeld kan worden en dan opgeborgen. Ook hier geen dockconnector, maar voor tijdelijk gebruik is dat ook niet nodig als je genoegen neemt met audio via de iPad.
Een set kost $29,95 en extra houders zijn te bestellen voor $7,95. Ze versturen de rack ook buiten de VS, maar ik kon niet ontdekken wat de verzendkosten dan zijn.

Tournez iPad mounting system
http://www.youtube.com/watch?v=v0J-oDqp1lg

Het Tournez iPad mounting system wordt geleverd door The Joy Factory. Zij leveren verschillende houders en hebben ook houders voor aan het bureau of voor in de auto aan de hoofdsteun. De houder voor onder een keukenkastje kost $129,95 en versturen naar Nederland kost minimaal nog eens $46,81 (de goedkoopste verzendoptie). Er is op de site geen informatie te vinden over ondersteuning van de iPad 2, maar omdat het een optie is met een case en er niet expliciet staat dat ze een versie voor de iPad 2 hebben, ga ik er even vanuit dat het alleen voor de iPad 1 is.

modulR Slim Mount

De modulR Slim Mount is een vaste wandhouder ($29) die bedoelt is om te gebruiken in combinatie met hun iPad Case en Cover ($49). Ik moet eerst een account aanmaken om te kunnen zien of ze ook naar Europa versturen en wat dan de verzendkosten zijn. Dus dat weet ik niet. Je kunt voor de mount kiezen uit 4 kleuren (zwart, oranje, wit, zilver) en je moet bij het bevestigen van de mount beslissen of je hem horizontaal of verticaal bevestigd.
De case lijkt (alleen) geschikt voor de iPad 1, geen nieuws over een iPad 2 case.

Conclusie
Ik heb eigenlijk nog geen kant en klare oplossing gevonden die én betaalbaar is én zo mooi aan de buitenkant als de handgemaakte oplossing van Alan Daly. De Griffin optie waarbij de houder onder de kast bevestigd wordt ziet er stevig uit voor niet permanent gebruik omdat dan de houder ook uit het zicht kan zijn als er geen iPad aan hangt. Wil je hem alleen voor recepten gebruiken, dan zou The Original Kitchen iPad Rack een optie kunnen zijn. Ook daar is de bevestiging niet zichtbaar als je de houder niet gebruikt.
Ook de Tournez iPad mounting system is uit het zicht weg te draaien maar een stuk duurder.

Eigenlijk lijkt me dat je voor zo’n keuken-optie gewoon voor een “goedkope” wifi uitvoering van de iPad 2 moet gaan en die dan vast moet inbouwen, puur alleen voor in de keuken. De enig reden om hem er dan uit te halen zou zijn om een update van iOS uit te voeren. Maar dan moet je wel kunnen beschikken over een geïntegreerde dockconnector zodat de iPad ook steeds opgeladen en beschikbaar is. Een aansluiting op een paar speakers in de keuken voor de audio is natuurlijk ook wel prettig. En dan kom je toch bij zoiets als de iDock (onbetaalbaar voor thuis en ook meer qua uitstraling voor kantooromgevingen geschikt) of dus toch zelfbouw.

0 0 stemmen
Bericht waardering
4 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Frans Ward
Frans Ward
11 jaren geleden

Mooi artikel Pierre! Ik kijk al uit naar het volgende onderzoek, waarbij je de opties vergelijkt voor het inbouwen van een iPad in de auto 😉

HJ
HJ
11 jaren geleden

Beste Pierre,
Bedankt voor je uitgebreide artikel. Ik wil een iPad 2 aan boord (binnen) van een jachtje plaatsen, bijvoorkeur zo dat de smartcover ook nog gebruikt kan worden.

Ik kom helaas in je uitgebreide vergelijking (nog) niet een geschikte versie tegen, maar het bespaart me al veel zoekwerk. Als ik de juiste houder gevonden heb bericht ik je. In het uiterste geval maak ik er zelf eentje van teakhout.