Griffin Tablet Stand

Ik had bij Fred Zelders al gelezen over de Griffin A-stand die hij gekocht had. Vandaag las ik van een voorjaarsactie bij Griffin waarbij je 10% korting kunt krijgen op al hun producten als je de code 10SPRING invult bij het bestellen via hun site.

Toen ik daar ging kijken zag ik dat ze ook een andere standaard hadden voor de iPad en andere tablets, de Griffin Tablet Stand. Die was niet alleen compacter en goedkoper dan de A-stand en kwam goed uit de test (gezien het enthousiasme van Fred over de A-stand in vergelijking met de reviewer in dat artikel neem ik aan dat het deels ook persoonlijke voorkeur is).

Hoe dan ook, ik heb daarom vandaag de Tablet Stand besteld. Met de goedkoopste (trage) optie van verzenden en de 10% korting kwam de rekening nu op $34,49 (of zo’n €25,-). Dat is niet heel veel goedkoper dan wanneer je hem in Nederland besteld, dus als je haast hebt kun je hem beter niet bij Griffin zelf bestellen.
Zodra ik hem binnen hem hoor je uiteraard of hij bevalt.

0 0 stemmen
Bericht waardering
3 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Fred Zelders
11 jaren geleden

Ik ben erg benieuwd naar je bevindingen.
De reviewer zegt: “so Griffin’s move to plastic and rubber in Tablet Stand makes for something that actually feels better when gripped and moved”. « Daar zit nou juist de reden waarom ik het plastic alternatief NIET wilde hebben.

Voor een betere ‘feel’ en een betere greep en zo heb ik de ‘stand’ niet aangeschaft. Een Stand is ‘een stand’ en moet dus niet lekker voelen en makkelijk te verplaatsen, maar degelijk en stevig zijn. Hij moet staan en op geen enkele manier bewegen (wiebelen, verschuiven) als je de tablet aanraakt.

P.S. Dat ik de metalen look fraaier vind is een kwestie van smaak natuurlijk.

Fred Zelders
11 jaren geleden

Ik gebruik de stand bijvoorbeels als ik de iPad als ’tweede monitor’ bij m’n Mac gebruik (DisplayPad app) of als ik aantekeningen/outlines of MindMaps op de iPad bij de hand wil hebben.
Waar hij ook erg fijn bij is:
a) met een paar anderen door een verzameling foto’s bladeren of naar een video of YouTube kijken
b) als een soort van ‘mini-smartboard’ of ‘mini projectie-scherm’ gebruiken als je iemand anders iets uitlegt of demonstreert (zoals ik soms doe in MacLessen sessies.
Met name bij de twee laatse situaties is het van belang dat de iPad stevig staat (niet wiebelt of verschuift).