Is dit de toekomst van de bibliotheek?

 Gepubliceerd door om 07:33  eBooks
mrt 132011
 

Ik vond dat deze meer verdiende dan alleen een link via twitter. Deze bibliotheek heeft een nuttige manier gevonden om hun oude kaartenbakken te hergebruiken. Voor wie het niet meer weet: in die kaartenbakken stonden, voordat we alles digitaal konden opzoeken, kleine kaartjes met de informatie over de boeken die er in een bibliotheek te vinden waren (o.a. en zeker niet onbelangrijk: de plek waar ze te vinden waren). Aangezien dat nu veel gemakkelijker via de computer kan, hebben hadden de kaartenbakken geen functie meer.

Het blijkt echter dat je er prima een Nook of Kindle in kunt leggen (een iPad zal niet passen denk ik). Wat gaten boren, stekkerdozen aan de achterkant en labels aan de voorkant en je kunt zo een verzameling eReaders klaar hebben liggen voor je klanten.
Het uitlenen van eReaders door bibliotheken staat overigens nog ter discussie (mag dat wel?). Maar voorlopig is het een nuttig hergebruik van de kasten. Of het de toekomst is van de bibliotheek? Wie weet voor een bepaalde groep gebruikers.

(getipt door edukindle)

Video bewerken op je iPad #2

 Gepubliceerd door om 07:12  iOS, Video
mrt 132011
 

Afgelopen vrijdag vroeg ik me af of het bewerken van video op de iPad 2 wel zo’n succes zou gaan worden. Vandaag een filmpje dat door Leanna Lofte van TiPb gemaakt is. Het geheel is gemaakt mét de iPad 2 en bewerkt óp de iPad 2. Het resultaat is, vind ik, acceptabel voor webvideo. Natuurlijk, de videobeelden van binnen op haar kamer zijn vreselijk. Maar probeer in zo’n omstandigheden maar eens goede beelden te maken met een échte videocamera. Dan ga je niet de camera verbeteren maar de lichtomstandigheden.

Wat me wel tegen valt zijn de twee lelijke zwarte balken links en rechts van Leanna voor de beelden die ze met de “front facing” camera gemaakt heeft (de camera aan de kant van het beeldscherm van de iPad 2). Die zijn het gevolg van de verschillen in resolutie tussen beide camera’s. De ene heeft een resolutie van 640×480 pixels en de andere een resolutie van 1280×720 pixels. De video met de lage resolutie moet opgerekt worden om een eindresultaat te produceren dat 1280×720 is (daar raak je dus al kwaliteit kwijt) maar omdat de verhouding breedte x hoogte niet gelijk is, krijg je dus balken. Lelijk en jammer, want het soort filmpje zoals Leanna maakt (“ik ben onderweg, ik laat je wat zien, ik geef er toelichting bij”) lijkt me op zich wel geschikt voor een iPad.

Wat vind jij? Bevestigd het filmpje het beeld dat je had van de iPad 2 en de camera’s?

 Reacties uitgeschakeld voor Video bewerken op je iPad #2  Tags: ,