Bouw je eigen op afstand bestuurbare Chat Robot

Johnny Chung Lee heeft weer een fantastisch project waar hij verslag van doet: een goedkope op afstand bedienbare video chat robot. Het is een netbook (zo’n $250) op een iRobot Create (ook zo’n $250). De persoon aan de andere kant van de verbinding moet een stukje software geïnstalleerd hebben staan om de robot te besturen.
Het ziet er grappig uit, al vergt het natuurlijk het nodige doe-het-zelf werk om e.e.a. te assembleren tot het getoonde geheel.

Mooi is ook de (blijkbaar toch wel beetje gevaarlijke) hack die hij uitgevoerd heeft waarbij de netbook en iRobot dezelfde accu delen en waarbij hij op afstand de iRobot opdracht kan geven om naar zijn dock terug te keren om op te laden. Op afstand kan hij ook zien hoe vol de accu nog is, dus je kunt hem dan op tijd terug in zijn dock zetten.

Vervelend is dat de iRobot Store website detecteert dat ik vanuit Nederland de site bezoek en me dan meteen naar de Nederlandse website doorstuurt. Daar kun je alleen de iRobot Roomba (vanaf €349,99) en de iRobot Scooba (vanaf €459,99) kopen. Is een stuk duurder voor functionaliteit die je in dit geval niet nodig hebt. Nou ja, voorkomt ook impulsaankopen. 😉

0 0 stemmen
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Galaxy S2
11 jaren geleden

haha, het moet niet gekker worden. Ziet er wel een beetje lijp uit en het praktische eraan ontbreekt mij ook nog. Maar wel leuk voor een aantal keer mocht je wat geld over hebben. Kun je de kinderen in de gaten houden tijdens je werk. 🙂