CollabraCam: Produceer een multi-camera iOS-film met je iPhone

Eigenlijk gaat dit tegen al mijn eigen “regels” voor wat betreft een vermelding op dit weblog in (ik heb het niet zelf kunnen testen en er staat nog niet eens een demovideo online), maar ik doe het toch maar: CollabraCam is een nieuwe applicatie voor iOS (iPhone / iPod Touch) waarmee je een film kunt produceren waarbij gebruik gemaakt wordt van maximaal 4 camera’s. Dat zijn dan uiteraard de camera’s van vier andere iPhones. Het vijfde apparaat gebruik je om regisseur te spelen. Je krijgt de vier live-beelden van de andere camera’s door en beslist welke de live camera is. Je kunt de camerapersonen instructies doorgeven voor wat je wilt dat ze doen (“Pan Left”, “Wide Angle”, “Track Right” etc) via knoppen op het scherm die dan zo’n bericht doorsturen en de camerapersonen kunnen zien of zij het live-beeld verzorgen.

Er wordt aangeraden om als camera’s een iPhone 4 te gebruiken. Vreemd genoeg vind ondersteuning van de iPad plaats via “pixel doubling”, d.w.z. er is nog geen aparte iPad versie van de applicaties, terwijl voor het regisseren de iPad ideaal lijkt (die heeft immers geen camera nodig).
Ook zou het natuurlijk mooi zijn als je het live-videobeeld direct weer kon streamen. Stel je voor, dan heb je voor 5 x €7,99 (dat kost de applicatie) + natuurlijk 4 x iPhone 4 en 1 x iPad een multi-camera setup waar je normaal veel meer voor zou betalen.

0 0 stemmen
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Brigiit
Brigiit
11 jaren geleden

Ik heb je tIp doorgegeven aan FHJ die aan het nadenken zijn over journalistieke projecten voor de iPads! Dit zou een mooi project kunnen zijn.