feb 012011
 

Het is een klassieker, daarom ook dit bericht, want het is daarom ook ongelofelijk dom.

Vandaag, tijdens de eerste dag van de Cito toets faalde het digitale systeem van de Cito.
“Er waren teveel kinderen die de toets tegelijkertijd via internet wilden maken”. Duh. Het is een klassieker omdat dit hét probleem is van op deze manier toetsen via de computer.
Cito zegt het getest te hebben, maar niet goed genoeg dus.

(foto credit SpitsNieuws)

feb 012011
 

Techcrunch maakt melding van het beschikbaar komen van het Canvas LMS (Learning Management System) geleverd door Instructure. Zoals je bij de tablets de nodige “iPad killers” hebt, zo is Instructure een beoogde “Blackboard killer”.

En je zult moeten toegeven dat de parodie op de Apple commercial die je hierboven kunt zien wel grappig is, maar ik vrees dat het ook niet heel veel verder komt dan dat. Ik heb me aangemeld voor een teacher-account op hun testomgeving, maar die aanmelding moet eerst handmatig door hen goedgekeurd worden (zou niet langer dan een paar uur duren). Geen eigen ervaringen met het systeem nog, maar het filmpje dat ik wel al mocht bekijken over het aanmaken van een nieuwe course deed me vermoeden dat het gewoon een dertien in een dozijn omgeving is. Hier zal Blackboard niet heel erg wakker van liggen denk ik.

 Reacties uitgeschakeld voor Hoera weer een nieuwe LMS/ELO