Airview – Airplay tussen iOS apparaten en vanaf iTunes

Airview In het kader van “laten we nog eens wat meer combinaties maken van apparaten die video naar elkaar kunnen streamen” is Airview in de App store verschenen. Het is een gratis applicatie voor iOS apparaten (iPad / iPhone / iPod Touch) die iOS 4.2 draaien. Zij kunnen daarmee als Airplay ontvanger dienst doen voor andere iOS apparaten of voor iTunes.

Je installeert het programma bijvoorbeeld op je iPad en als je dan op je iPhone een YouTube filmpje opstart, dan kun je dat doorsturen naar je iPad. Nou vind ik dat niet zo handig, maar het werkt ook vanuit iTunes. Dus als je daar een video opstart, dan kun je die doorschakelen naar je iPad. Handig als je een film zit te kijken op je laptop en dan even een rondje wilt gaan wandelen in huis. Ik weet het, het klinkt allemaal tamelijk gezocht. Ik zie het ook nog even als technologieverkenning. Kijken wat we allemaal kunnen verzinnen nou het kan. Bij de recenties staat als voorbeeld “Dit is echt top! Kids achter in de auto kijkent naar de iPad terwijl jij voorin op je iPhone hun de filmpjes regelt!”. Ik hoop dat hij/zij dat dan niet doet tijdens het sturen.

De applicatie is gratis, het is heel simpel in gebruik. Dus wat houdt je tegen. Downloaden en uitproberen.
Airview