Snor – 3

 Gepubliceerd door om 07:00  movember
dec 212010
 

Ervaren iPhone gebruikers kennen de uitdrukking “there is an app for that” (Apple heeft de slogan zelfs als handelsmerk weten vast te leggen). Het moet je dan ook niet verbazen dat er ook een gratis applicatie voor de iPhone is voor het laten groeien en afscheren van een virtuele snor/baard.

De applicatie is, hoe kan het ook anders, gemaakt door Gilette. Je kunt er een foto van jezelf als basis nemen, daar een baard+snor op plakken en dan met een virtueel Gilette scheermesje die baard en snor bijscheren tot wat jij wilt hebben. Dan kun je de foto opslaan en delen met je vrienden/familie etc.
De applicatie is al een tijdje niet bijgewerkt (2009) en klapte er bij mij ook steeds uit als ik vanuit de applicatie een foto wilde nemen, maar op basis van een eerder gemaakte foto werken lukte wel.

Tja, als je altijd al wilde weten hoe je er uit zou zien met baard/snor dan is dit een optie. Ik ga er niet vanuit dat ik zo schrik van een gezicht zonder snor dat ik er zelf gebruik van ga maken. Virtueel is toch nog steeds niet zo goed als het echte.

Dit bericht is het negende bericht in een serie waarmee ik aftel naar 24 december 2010. Dan scheer ik mijn snor af als onderdeel van de Allessnor actie voor Serious RequestHet Glazen Huis. Wil jij mij of een van de andere snorders sponsoren? Dat kan! Kijk hier voor meer informatie.

dec 212010
 

Wat moet het op dit moment toch heerlijk zijn om Steve Jobs te zijn. Als zelf je grote concurrenten, zoals Microsoft, hun best doen om jouw voorspellingen uit de doen komen. Als zij hun producten aanpassen aan de beperkingen van jouw product.

De iOS familie, iPhone / iPod Touch / iPad, heeft geen ondersteuning voor Flash, maar ook niet voor Silverlight. Dat is onhandig, zeker als het gaat om het aanbieden van video, want dat gebeurt vaak via een player in Flash of Silverlight. Ik heb al eens geschreven over de Wowza server (ook in gebruik door SURFnet) die live streamen naar de iPad mogelijk maakt.
Maar wat blijkt nu, ook IIS7 and Media Services 4 hebben inmiddels ondersteuning voor het streamen naar iOS apparaten. Ook daar kunnen “gewone” kijkers dan Silverlight gebruiken en de iPad/iPhone/iPod Touch gebruikers krijgen dan een videostream aangeleverd die voor hen geschikt is.

Scott Hanselman beschrijft het uitgebreid in deze blogpost. Bij gebrek aan server met IIS7 en Media Services 4 kan ik het zelf niet testen. Maar uitzonderlijk vind ik het wel.

 Reacties uitgeschakeld voor Live en on-demand video streamen naar Silverlight en iOS  Tags: , , , ,