dec 142010
 

Teach Parents Tech?

Toen ik de strip de eerste keer zag dacht ik “wel flauw om nou weer moeders als slachtoffer te nemen”. Maar daar gaat hij uiteraard helemaal niet over. Die moeder is niet dom, het is die computer die dom is. En nou geen opmerkingen van Apple Fanboys dat dat alleen bij Windows voor komt, want dit specifieke geval (geen Flash Player beschikbaar) zou juist bij de nieuwste Apple machines voor kunnen komen. Dus de vraag blijft: waar begin je met uitleggen?

dec 142010
 

Ik overdrijf waarschijnlijk niet als ik zeg dat Stephen Downes een ietwat controversieel persoon is. Zijn keynote in 2007 tijdens de SURF Onderwijsdagen (streaming WMV van die keynote) was zeker niet doorsnee (zie ook deze post van Wilfred Rubens daarover).

Maar Stephen Downes heeft zeker ook een groot aantal vernieuwende en revolutionaire ideeën voortgebracht op het gebied van onderwijstechnologie. In de sfeer van (ook nu) the Twelfth Day of Christmas, heeft Scott Leslie de volgens hem 12 belangrijkste bijdragen (geschenken) van Stephen Downes op een rij gezet. Niet allemaal bijdragen van dit jaar, een aantal zijn al veel ouder, maar zeker de moeite waard om door te lezen.

 Reacties uitgeschakeld voor De 12 belangrijkste bijdragen van Stephen Downes  Tags: ,

Snor – 10

 Gepubliceerd door om 06:33  movember
dec 142010
 

smiling Hercule Vandaag aandacht voor een snor genaamd naar een volk dat bekend staat om het vermogen tot een “stiff upper lip“. Wikipedia heeft nog niet veel te vertellen over de herkomst van de naam van deze snor: de Engelse snor.

Je ziet hem hier gedragen door Hercule Poirot, fictieve Belgische detective en hoofdrol speler in een boekenreeks van Agatha Christie. Volgens mij moet je hier absoluut het gezicht voor hebben. Als ik David Suchet ziet zónder snor, zoals op deze foto, dan zie ik haast automatisch zijn snor. Ook al is die er niet.

Morgen een nauw familielid van deze Engelse snor.

Dit bericht is het tweede bericht in een serie waarmee ik aftel naar 24 december 2010. Dan scheer ik mijn snor af als onderdeel van de Allessnor actie voor Serious RequestHet Glazen Huis. Wil jij mij of een van de andere snorders sponsoren? Dat kan! Kijk hier voor meer informatie.