Twitter tijdens een calamiteit

 Gepubliceerd door om 07:12  Microblogging
nov 202010
 

lift hashtag Ik weet dat er al een paar keer een “gevecht” plaats gevonden heeft over wie sneller is: de traditionele media of twitter. En eigenlijk kan me die discussie helemaal niets schelen. Ik heb gisteren geen journaal op TV gezien. Dus daar heb ik zeker niet gehoord over de brand in het gebouw van de verkeersleiding van ProRail waardoor er gisterenavond (en ook vandaag nog) geen treinverkeer rond station Utrecht mogelijk is. Ik hoorde het via Twitter. Van mensen die er zelf last van ondervonden omdat ze op weg waren naar Utrecht en te horen kregen dat ze niet verder konden.

Minstens zo interessant als die nieuwtjes was iets waar daarna ontstond. Iemand (maakt mij niet uit wie) gebruikte de hashtag #lift om te vragen of iemand een lift kon aanbieden. Al snel werd dat dé hashtag waarmee spontane aanbieders van een lift en mensen die van A naar B moesten en daarbij geen gebruik van de NS konden maken elkaar konden vinden.
Lees verder….

nov 202010
 


Het is er eentje in de categorie “waarom heb je daar nou een jailbreak voor nodig?”. Rian Visser heeft een uitdaging. Ze wil a.s. woensdag haar interactieve kinderboek “Timo en het toverboek” in een grote zaal op een beamer demonstreren/laten zien.

Simpel, zou je denken, dan koop je voor €29 zo’n VGA-dock connector bij Apple en dan ben je klaar. Helaas werkt dat niet helemaal zo. Ja, met die dock connector kun je in applicaties die daar voor gemaakt zijn, zoals Keynote, het beeld van de presentatie naar de beamer of een monitor sturen. Maar die applicaties zijn daar speciaal voor gemaakt. En bij Timo en het toverboek is dat niet het geval.
Lees verder….

 Reacties uitgeschakeld voor Toon je iPad op een beamer of groot beeldscherm [jailbreak]  Tags: , ,