Skype versus Nimbuzz

Toen Skype ruzie maakte met Fring en eiste dat Fring de Skype-ondersteuning verwijderde uit hun product, leek het er even nog op dat er echt een inhoudelijke basis voor was. Maar nu Skype ook van Nimbuzz verlangt dat ze per 1 november aanstaande de ondersteuning voor Skype uit hun product verwijderen lijkt het er toch een stuk meer op dat Skype gewoon stuk voor stuk haar concurrentie in de wielen probeert te rijden.

Voor die concurrenten wordt het nu namelijk niet langer mogelijk om voort te bouwen op het succes van Skype. Voorheen kon je via Nimbuzz verbinding maken met Twitter, Google Talk, Yahoo, MSN, Facebook, AIM, ICQ (wie gebruikt dat nog?) én Skype. Dat maakte het een interessante applicatie om te gebruiken als je op je mobiele apparaat met meerdere netwerken tegelijkertijd verbinding wilde maken.
Op zich zou het dat nog steeds moeten kunnen zijn, maar Skype was en is daar een belangrijke speler bij. En die is er nou niet meer.

Ik zou het allemaal niet zo erg vinden als Skype ook de beste clients leverde voor mobiele apparaten, maar dat is helaas niet zo. Er is nog steeds geen ondersteuning voor video op de iPhone en er is nog niet eens een aparte iPad versie om er maar eens een paar te noemen.

0 0 stemmen
Bericht waardering
4 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Patrick de Vos
Patrick de Vos
11 jaren geleden

Nimbuzz kan ook connectie maken met je Hyves.
Echt reuze handig dat Nimbuzz!

Xcomputers
11 jaren geleden

Skype is rond de beste programma voor bellen en voice chatten. Persoonlijk zie ik ook niet het nut om alles te integreren in een applicatie.

Patrick de Vos
Patrick de Vos
11 jaren geleden

@ Xcomputers:
integreren….omdat sommige van mijn vrienden gebruik maken van skype, andere van hyves en weer andere van msn. Integreren is dus erg gebruikersvriendelijk omdat ik dan in 1 overzicht kan zien wie er online is en met wie ik kan bellen/chatten.