okt 242010
 


CrowdMap is een applicatie voor de iPhone en iPad waarmee je mindmaps kunt maken. Daar zijn er meer van zul je zeggen. Maar CrowdMap heeft een aantal aardige features die je niet overal terug ziet. Zo kun je een mindmap die je gemaakt het heel eenvoudig online delen met anderen. Bijvoorbeeld via de embed-optie die je hierboven ziet bij dit bericht.

Je kunt ook anderen uitnodigen om een bijdrage te leveren aan je mindmap. Dat kun je beperken tot alleen mensen die je uitnodigt of je kunt je mindmap open stellen voor iedereen (mits ze een gratis Crowdmap account hebben). En die mensen kunnen dan zelfs in de browser wijzigingen aanbrengen in de mindmap. Er wordt nog gewerkt aan een systeem waarbij je fijnmaziger kunt bepalen wie wat kan doen (lezen / wijzigen).

Als je met meerdere personen op de iPad/iPhone en/of online een mindmap bewerkt, dan worden wijzigingen onderling gesynchroniseerd tijdens het bewerken. Dat gaat niet helemaal realtime, maar wel snel genoeg om werkbaar te zijn als je bijvoorbeeld via Skype aan het overleggen bent.

Als je dit bericht vandaag (24 oktober 2010) leest, en je hebt een iPad of iPhone, dan is het helemaal de moeite waard om de applicatie te downloaden/installeren. Normaal kost hij namelijk $4,99 en op het moment is hij tijdelijk gratis. Geen idee voor hoe lang, dus snel downloaden zou ik zeggen.

Heb je geen iPad/iPhone, dan kun je het online uitproberen. Ik heb de mindmap die ik hierboven bij het bericht ingevoegd heb hier online staan. Voeg gerust onderdelen toe aan de mindmap.
Heb je wel een iPad/iPhone en Crowdmap geïnstalleerd staan, gebruik dan deze link om de mindmap in Crowdmap te openen.

Deel dit bericht:

  7 reacties aan “Samen online mindmappen met CrowdMap voor iPad/iPhone”

Reacties (7)
 1. Goeie tipPierre!
  Ik ga m meteen uitproberen.
  Maar… hoe verhoudt dit programma zich tot mindmeister, kun je daar iets over zeggen?

 2. Ik ken MindMeister niet van handson gebruik. De app is een stukje duurder ($7,99) maar heeft zo te zien wat meer opties (import/export bijvoorbeeld). Jammer is dat het online delen ofwel relatief veel geld kost ($60 per jaar) ofwel (in de gratis versie van het webaccount) beperkt is tot 3 mindmaps die je online kunt delen.

 3. Kan het zijn dat hiervoor een Amerikaans account nodig is?
  Ik krijg de melding “kopen niet mogelijk” in de AppStore

 4. Mooie app. Leuk om samen met groepjes leerlingen een mindmap te ontwikkelen om een centraal onderwerp.

 5. @Willem: Nee, hij staat gewoon in de Nederlandse AppStore. Zie ook de link boven in dit bericht die daar naar verwijst. Ik heb hem zowel op de iPhone als de iPad vanuit een Nederlands account geïnstalleerd.

 6. Helaas te laat voor een gratis test van de app. Inmiddels is hij weer 3.99 euro in de Nederlandse app store.
  Ik gebruikte tot op heden eigenlijk ook alleen de gratis Mindmeister via de website. Op mobiel niet overgegaan tot aanschaf ivm te klein scherm (iPhone 3GS) maar voor een iPad zie ik het handige er wel van in.

 7. Ik gebruik op de iPad het iets duurdere MindNode. Die apps heeft dan ook veel meer mogelijkheden.

Sorry, het reactieformulier is momenteel gesloten.