ePagine eReader voor iPhone/iPad teleurstellend

Het leek even heel snel te gaan met de beschikbaarheid van eReader software voor de iPad en iPhone waarmee je ook met DRM beveiligde boeken van Nederlandse winkels kon lezen. Na Txtr (nog erg spartaans) kwam Bluefire (handig en functioneel). En vandaag kwam daar ePagine bij.

Ik ging er vanuit dat dat weer een stap vooruit zou zijn en installeerde de gratis applicatie meteen. Maar helaas. Het is een stap terug en zeker op dit moment een applicatie die je beter links kunt laten liggen.
Mijn eerste probleem was het er op krijgen van elektronische boeken. Ik kon de applicatie niet vinden in het “open met…” lijstje op de iPad. En toen ik ging rondzoeken kwam ik bij ereaders.nl uit waar uitgelegd werd dat dat ook helemaal niet kon. Je kunt, net als bij de Kindle applicatie, alleen vanuit de applicatie aangeschafte boeken lezen.

Daarbij heb je dan wel de keuze uit de winkels van eBook.nl, e-boek.org, Libris en Selexyz, maar ik kan er dus een bij Bol.com gekocht boek niet op lezen.
Ik kon het lezen zelf dus niet testen zonder een nieuw boek te kopen. Dat ging me wat ver voor deze applicatie en daarom citeer ik even de testervaring van ereaders.nl:

Qua gebruikservaring stelt de nieuwe applicatie teleur. Op dit moment heeft ePagine nog erg weinig opties bij het weergeven van ebooks. Je kunt bijvoorbeeld geen aantekeningen of bookmarks maken. Via de instellingen is alleen de lettergrootte en de zoomfactor regelbaar.

Oordeel lijkt me duidelijk: laat nog maar even doorontwikkelen. Bluefire Reader doet dit beter.