Bouw je eigen Google Liquid Galaxy


Google Liquid Galaxy is een ontzettend mooie, bijna 360 graden, weergave van Google Earth. Je staat als het ware tussen (in dit geval) 8 grote beeldschermen en bestuurt Google Earth met een 3DConnexion Space Navigator. Nou die laatste heb ik al, dus het begin is er.

Het is helaas nog net wat duur om kant en klaar te kopen ($72.000 – $80.000) en ook als je het zelf zou bouwen neem ik aan dat het nog redelijk in de papieren gaat lopen (8 LCD schermen van 55 inch zijn niet heel goedkoop). Maar je kunt in ieder geval over de benodigde informatie beschikken om het te doen want Google heeft alle info die je nodig hebt om er eentje te bouwen.

Ik zou dan wel de randen tussen de schermen wat kleiner maken, nu lijkt het net alsof je in een grote vuurtoren rond vliegt of zo. Zou natuurlijk ook goed kunnen werken voor bijvoorbeeld Second Life of Open Sim.
Heeft er iemand nog ergens een zak met geld en een paar slimme studenten? Gezien de instructies in dit filmpje moet het niet zo moeilijk zijn.