jul 232010
 

Zombie Farm Dat de iPhone, net als de iPod Touch en de iPad, een apparaat is om spellen op te spelen is duidelijk. Ik heb hem altijd bij me en als ik dus op het station zit te wachten, in de trein, maar ook thuis als het gewoon even tijd voor pauze is, dan is een spel snel opgestart. Spellen als Angry Birds of Saving Private Sheep of TapDefense zijn daar prima geschikt voor. Start en stop wanneer ik dat wil en niet persé heel lang aan een stuk spelen.

Daarom snap ik dus niks van Zombie Farm, blijkbaar een kruising tussen FarmVille en Plants v.s. Zombies.

Je bent er een boer, hebt stukjes land, moet die omploegen en beplanten. Dat kan met bijvoorbeeld wortelen of tomaten, maar ook met zombies. En dan wacht je. Totdat de planten of zombies volgroeid zijn.
Dat kan effe duren. Van 15 minuten voor wortelen, 4 uur voor een zombie en een hele dag voor de uien.
Als de gewassen volgroeid zijn moet je ze oogsten, dat levert geld op waarmee je weer nieuwe gewassen kunt planten etc.
Ben je niet op tijd bij je gewassen als ze volgroeid zijn, dan verdorren ze. Dat zie je ook in de afbeelding hierboven die ik vanochtend gemaakt heb. Tja, ik sliep vannacht, dat doe ik wel eens. Maar de ‘klok’ loopt door. Ook als je niet met het spel bezig bent.

Heel realistisch allemaal (ok, op de zombies na dan), maar voor mij toch een beetje té realistisch. Of zie ik nou een heel belangrijk en aantrekkelijk aspect van het spel over het hoofd? Ik hoor het graag.

 Reacties uitgeschakeld voor iPhone Game: Zombie Farm – ik snap het niet  Tags: ,

Audioboeken op je iPod

 Gepubliceerd door om 06:03  iOS
jul 232010
 

Het is een absolute uitkomst als je met de auto/camper op vakantie gaat: audioboeken voor kinderen. CD’s met daarop een verhaal. Je stopt ze in de CD-speler in de auto en de achterbank heeft weer een half uurtje iets om naar te luisteren. Audioboeken in het Nederlands zijn goed verkrijgbaar en best betaalbaar, zie bijvoorbeeld dit overzicht bij bol.com of 123luisterboek.nl (p.s. is niet bedoelt als reclame, we kochten ze zelf vaak gewoon in de boekhandel, als je een favoriete site wilt aanraden, laat dat dan zeker weten in de reacties!).

Handig, maar dit jaar wilde ik eigenlijk wel eens af van al die CD’s. Ik had immers nog een ‘oude’ iPod video liggen met 30GB ruimte en van iTunes wist ik dat die ook audioboeken aan moest kunnen. Dus sloeg ik aan het rippen, CD’s omzetten naar MP3’s en importeren in iTunes. Ik had hier gelezen (de instructie staat overigens in verschillende varianten op meer plekken online) hoe ik die MP3’s dan in audioboeken kon ‘converteren’. Was een beetje meer werk als het sets van CD’s waren omdat ik dan er voor moest zorgen dat de bestanden binnen één audioboek toch weer in de juiste volgorde kwamen.

Het was waarschijnlijk handig geweest als ik na het eerste audioboek getest had hoe dat zou werken op de iPod. Nu kwam ik daar pas na een set achter. Want hoewel iTunes de MP3-bestanden netjes als één geheel laat zien, doet de iPod dat niet. Daar zag ik weer alle losse bestanden individueel. En met de titels die binnen de context van een audioboek weliswaar betekenisvol waren, maar niet als ze allemaal bij elkaar en door elkaar stonden.

Dus zocht ik verder.
Lees verder….