Soms bouw je wat op….

 Gepubliceerd door om 20:56  ICT en Onderwijs Lab
jul 192010
 

Ontmanteling ICT en Onderwijs Lab En soms moet je het helaas ook weer afbreken. Zoals bij ons ICT en Onderwijs Lab. In 2007 kreeg ik de opdracht om het lab in te richten. Daar hebben we toen dat jaar hard aan gewerkt. In 2008 gingen we open, maar toen was al duidelijk dat het ons in die setting en onder de geldende randvoorwaarden niet zou gaan lukken om kostendekkend te opereren. De details daarvan zijn niet voor hier online.

En dan kun je de bui natuurlijk al zien hangen op het moment dat de afdeling (nu dienst) moet gaan bezuinigen. Vandaag hebben we de spullen uit het lab gehaald, komende maand wordt het geheel omgetoverd in een leslokaal.

Jammer, maar helaas. Gelukkig hebben we er veel mooie en leuke dingen kunnen doen. Zoals de serie bijeenkomsten in 2008 toen we ook voor het eerst ervaring opdeden met het opnemen van presentaties. Of de SURFnet Richmedia pilot waar we aan mee gedaan hebben, en de deelname aan NAP OASE als gevolg daarvan (en natuurlijk mijn promotieonderzoek) die gewoon door gaat. De training voor het digitaal schoolbord die we mochten verzorgen, de ervaringen in en presentaties over ons eigen stukje in Second Life (dat voorlopig gewoon open blijft). De videoconferencing sessies met o.a. Zuid Afrika (ook de set blijft gelukkig voor ons beschikbaar en staat nu opgesteld in een vergaderruimte). De verschillende filmpjes voor en door collega’s voor het green screen, de gezichten van collega’s als ze voor het eerst een iMac zagen (“waar staat nou de computer dan?”) …..

Kortom, het doet best pijn om iets te moeten afbreken wat je zelf opgebouwd hebt. Maar als er voldoende herinneringen aan mooie zaken zijn dan helpt dat wel een beetje.

Voor de koopjesjager

 Gepubliceerd door om 13:00  iOS
jul 192010
 

Was Jackpot Slots een combinatie van hardware en software die zich specifiek op een bepaalde (kleine?) groep gebruikers richt, de Supermarkt+ applicatie zal meer Nederlanders aanspreken.

De applicatie hoort bij de site Supermarktaanbiedingen.com en toont de actuele aanbiedingen van een groot aantal (26 op dit moment) supermarkten. Je kunt zoeken op product, opzoeken waar de winkels liggen en wanneer ze open zijn.
Vorig jaar kocht ik de applicatie “Aanbieding“, daar zaten toen maar 10 supermarkten in en de applicatie was 2x zo duur als Supermarkt+ (kost 79 eurocent).

Ik heb de applicatie nog niet zelf aangeschaft omdat ik niet vaak op deze manier boodschappen doe. Maar als je op vakantie in eigen land bent en dan in een voor jou onbekende stad boodschappen wilt doen, of als je in de supermarkt wilt weten of een aanbieding echt zo voordelig is, dan lijkt me dit een handige applicatie.
De site bevat ook prijsinformatie over niet-aanbiedingen. En zo is te zien dat het prijsverschil tussen de duurste en goedkoopste winkel voor dit pak Douwe Egberts Aroma Rood koffie snelfilter wel heel groot is. Zou natuurlijk een fout kunnen zijn, want 1,89 bij de Jumbo en 5,97 bij de Spar lijkt me niet zo heel waarschijnlijk. Blijft dus een beetje oppassen.

 Reacties uitgeschakeld voor Voor de koopjesjager  Tags:

Voor de gokverslaafde iPhone bezitter

 Gepubliceerd door om 12:49  iOS
jul 192010
 

Dit is een gadget die zo in de rubriek Raarste gadget van de week van Annet Smith zou kunnen. Het is een dock voor je iPhone of iPod Touch. Aan de rechterkant van die dock zit een armpje. En in combinatie met de gratis applicatie (alleen in de VS application store op het moment) kun je zo je iTouch omtoveren in een mini fruitautomaat.

Kost ‘maar’ $39,99 en dat is ongetwijfeld een koopje als je aan het bespelen van fruitautomaten verslaafd bent.

 Reacties uitgeschakeld voor Voor de gokverslaafde iPhone bezitter  Tags: