jul 112010
 

Zolid Draadloze mobiele router Dit is waarschijnlijk een tip die je liever afgelopen vrijdag al gekregen had, maar toen kende ik het apparaat zelf nog niet. Sinds afgelopen zaterdag heeft de Aldi namelijk de Zolid draadloze mobiele router voor 49,99 euro in de aanbieding. Hier in Deurne hadden ze ’s ochtends bij opening van de winkel maar een drietal exemplaren in de winkel, dus de kans dat je er nu nog eentje op de kop kunt tikken is niet heel groot. Maar wellicht dan voor een volgende keer.

Ik kocht hem op de gok (de Aldi doet niet heel moeilijk over terug brengen) en ontdekte pas in de PDF die op de bijgeleverde CD stond dat de complete handleiding ook hier online staat.

Wat is het?
De Zolid draadloze mobiele router is een heel klein/compacte router met een aantal heel aardige opties die je niet zomaar in elke router zult vinden.
Zoals je op de foto’s kunt zien is hij echt heel compact, van het type “stop in je laptoptas”. Hij is vergelijkbaar met het voedingsblok van een Macbook accu. Maar zoals je hier kunt zien zit de voeding ingebouwd. Daarnaast kunt je er ook voor kiezen om hem via de micro-USB aansluiting aan te sluiten aan een USB-poort zodat hij op die manier gevoed wordt. Je vervangt de stekker dan door een bijgeleverd afdekkapje zodat hij zo compact mogelijk blijft. Dat afdekkapje bevat dan ook weer een aansluiting voor een 5V plug die echter niet bijgeleverd is.

Wat kan het?
Om echt alles erover te lezen kun je beter de handleiding downloaden, maar ik zal een paar van de features bespreken hieronder.

Voor wat betreft de setup wordt er software bijgeleverd voor Windows, zo te zien niet voor de Mac, maar die software heb je eigenlijk alleen nodig bij de eerste setup van het apparaat als je niet op een andere manier kunt ontdekken welk IP-adres het apparaat gekregen heeft. Voor het overige is namelijk alles gewoon in te stellen via de webinterface die dus ook gewoon op andere OS-en werkt.
Zolid Draadloze mobiele router
Je kunt de Zolid gebruiken als gewone router, bijvoorbeeld aangesloten op een ADSL modem. Dan zorgt hij bijvoorbeeld ook voor het uitdelen van IP-adressen. Je kunt hem gebruiken als ‘gewoon’ accesspoint, maar de optie waar ik hem voor zal gebruiken is als wireless accesspoint waarbij hij het mogelijk maakt om apparaten die alleen ondersteuning voor een vaste internetaansluiting hebben op een draadloos netwerk aan te sluiten.
Lees verder….