iOS4 upgrade en jailbreak voor mijn iPod Touch 2G

Voor mijn iPod Touch 2G had ik, in tegenstelling tot mijn iPhone 3GS, met iPhone OS 3.x niet direct een reden om een jailbreak uit te voeren. Ik hoefde geen unlock te hebben (het is immers geen telefoon) en er waren geen applicaties die alleen via Cydia te installeren waren.

Met iOS 4 zijn er twee redenen bijgekomen: Steve is namelijk van mening dat mijn iPod Touch 2G niet krachtig genoeg is om een afbeelding als achtergrond te hebben en al helemaal niet om aan multitasking te doen. Onzin natuurlijk, maar ja wie ben ik.
Met behulp van redsn0w en de instructies die hier staan was het uiteindelijk relatief eenvoudig. Uiteindelijk, want de eerste keer liep de tool vast tijdens het uitvoeren van de jailbreak. Dat is zo’n moment waarop je hart even wat sneller gaat kloppen. Maar gelukkig was de iPod weer gewoon in DFU-modus te zetten.

Belangrijkste reden om multitasking te kunnen gebruiken is Spotify. Die heeft sinds kort ondersteuning voor de achtergrondfunctionaliteit van iOS 4 en speelt nu dus netjes op de achtergrond af.