iOS4 upgrade en jailbreak/unlock voor mijn iPhone 3GS

iTunes 9.2 Laat ik beginnen met de uitleg voor het ‘dicht’ staan van de reactie-opties: de vorige keer dat ik over een jailbreak schreef kreeg ik in de reacties vragen/verzoeken om hulp van mensen die het ook geprobeerd hadden en waarbij het niet gelukt was. Daar is dit niet de plek voor, ik weet daar namelijk haast gegarandeerd niet het antwoord op. Je hebt veel meer kans op een antwoord als je de vraag stelt in het officiële forum van ih8sn0w.

Deze post is enerzijds bedoeld als hulpmiddel voor mezelf om de gezette stappen te bewaren. En mocht je toevallig een iPhone hebben met dezelfde specificaties, dan zou dit voor jou wellicht ook een te volgen stappenplan kunnen zijn (ja, daar zitten heel wat slagen om de arm in!).
Let op! Een jailbreak uitvoeren betekent dat je een image van het besturingssysteem van je iPhone laat aanpassen voor het op je iPhone te installeren. Daarbij is er altijd een kans dat er iets mis gaat, hoe klein die kans ook moge zijn. Zeg dus niet dat ik je niet gewaarschuwd heb als het mis gaat!

Mijn iPhone 3GS
Ik gebruik Windows 7 op mijn laptop en beschikte over een iPhone 3GS die al van een jailbreak voorzien was met OS 3.1.2 en een ‘oude’ bootrom had. Dat betekende dat ik gebruik kan maken van sn0wbreeze 1.6.1 om een upgrade naar iOS 4 uit te voeren. Daarbij zou dan mijn jailbreak behouden moeten blijven (was ook zo) en zou ik de unlock (waarmee ik ook andere SIM-kaarten dan die van T-Mobile kan gebruiken) eveneens opnieuw uit te voeren moeten zijn (bleek ook zo te zijn).

Benodigdheden
Voor het uitvoeren van de upgrade zijn drie dingen nodig die je eerst moet downloaden:

Stap #1 Backuppen

Ik heb er voor gekozen om geen backup te maken van de applicaties die op de iPhone stonden. Betekent een beetje meer werk achteraf, maar ik vind zo’n upgrade altijd een handig moment om even te kijken wat er wel en wat niet terug moet komen.

Om het herinstalleren handiger te maken heb ik vooraf wel even screenshots (Home+Power knop indrukken) van alle schermen gemaakt. Betaalde applicaties kun je overigens ook zonder opnieuw te hoeven betalen herinstalleren.

Daarna heb ik wel een backup van de foto’s gemaakt die op de iPhone stonden.

Aanmaken nieuwe ipsw

Snowbreeze gebruikt de officiële ipsw van Apple om er een aangepaste versie van te maken met daarin Cydia en een aantal andere opties waar je uit kunt kiezen. Het werkt echter ook als je gewoon kies voor de eenvoudige modus van aanmaken van een gewijzigde ipsw. Je hoeft dan alleen aan te geven waar de ipsw staat die je van Apple gedownload hebt.

Je krijgt ook de vraag of de iPhone geactiveerd moet worden. Ik heb hier nee gekozen.

Het aanmaken van de ipsw duurt een tijdje, in mijn geval werd er een nieuwe versie op de dekstop opgeslagen. Zorg er voor dat je weet waar hij staat, je moet er straks naar verwijzen bij het updaten.

Installeren van de nieuwe ipsw

Zet de iPhone in recover modus terwijl hij aangesloten is aan je computer.
iTunes zal melden dat je de iPhone eerst moet herstellen.
Zorg dat je de nieuwe ipsw kiest (en niet de standaard!!) als je met SHIFT+Herstel de ipsw installeert.

En dan maar wachten…..

En toen…
Hierna wordt het wat vager, d.w.z. ik heb een aantal zaken uitgevoerd omdat het niet meteen werkte en weet niet 100% zeker welke daarvan noodzakelijk waren.

Ik had eerst de KPN SIM-kaart in de iPhone zitten bij het uitvoeren van de upgrade. Na installatie van ultrasn0w leek dat allemaal goed te werken, maar de push-notificaties werkten niet.
Ik heb het toen nog een keer geprobeerd met de originele T-Mobile SIM-kaart, maar kreeg de melding dat de PIN-code verwijderd moest worden.
Na het verwijderen van de PIN-code op de SIM-kaart werkte het echter nog niet.

Uiteindelijk heb ik de standaard installatie zonder activatie gebruikt, ultrasnow geïnstalleerd, deze instructies gevolgd voor het installeren van “Push Doctor” en nu werken de Push-notificaties zonder problemen en is mijn toestel voorzien van een jailbreak en unlock. Het kostte wat moeite, maar nu kan ik de applicaties ook in mappen indelen, gebruik maken van de unified inbox en snel schakelen tussen applicaties.

0 0 stemmen
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
de Haarlemmer
de Haarlemmer
12 jaren geleden

Ik begrijp uit het stuk dat je niet de ios4 via itunes op je iphone moet zetten.
Ik heb ook een 3GS waar 3.12 op stond.
Ook ik had een jailbreak en een unlock
Bij mij heeft itunes er zelf ios4 opgezet.
Maar nu geeft mijn telefoon aan dat ik hem moet aansluiten op itunes, en als ik dat gedaan hebt geeft itunes aan dat mijn kaart niet geactiveerd is.
Ik kan mijn telefoon helemaal niet meer gebruiken, zelf de andere functie’s zijn onbereikbaar.
Is er niet een mogelijkheid om de simlock nu op te heffen?