jun 272010
 

iTunes 9.2 Laat ik beginnen met de uitleg voor het ‘dicht’ staan van de reactie-opties: de vorige keer dat ik over een jailbreak schreef kreeg ik in de reacties vragen/verzoeken om hulp van mensen die het ook geprobeerd hadden en waarbij het niet gelukt was. Daar is dit niet de plek voor, ik weet daar namelijk haast gegarandeerd niet het antwoord op. Je hebt veel meer kans op een antwoord als je de vraag stelt in het officiële forum van ih8sn0w.

Deze post is enerzijds bedoeld als hulpmiddel voor mezelf om de gezette stappen te bewaren. En mocht je toevallig een iPhone hebben met dezelfde specificaties, dan zou dit voor jou wellicht ook een te volgen stappenplan kunnen zijn (ja, daar zitten heel wat slagen om de arm in!).
Let op! Een jailbreak uitvoeren betekent dat je een image van het besturingssysteem van je iPhone laat aanpassen voor het op je iPhone te installeren. Daarbij is er altijd een kans dat er iets mis gaat, hoe klein die kans ook moge zijn. Zeg dus niet dat ik je niet gewaarschuwd heb als het mis gaat!

Mijn iPhone 3GS
Ik gebruik Windows 7 op mijn laptop en beschikte over een iPhone 3GS die al van een jailbreak voorzien was met OS 3.1.2 en een ‘oude’ bootrom had. Dat betekende dat ik gebruik kan maken van sn0wbreeze 1.6.1 om een upgrade naar iOS 4 uit te voeren. Daarbij zou dan mijn jailbreak behouden moeten blijven (was ook zo) en zou ik de unlock (waarmee ik ook andere SIM-kaarten dan die van T-Mobile kan gebruiken) eveneens opnieuw uit te voeren moeten zijn (bleek ook zo te zijn).
Lees verder….