Nook WiFi helaas nog niet internationaal te bestellen

Barnes & Nobles lijkt Amazon de wind uit de zeilen te willen nemen. Het gerucht gaat dat er komende zomer een nieuwe Kindle versie aan zit te komen met Wi-Fi naast de reeds beschikbare 3G optie. Waar dat nog een gerucht is, komt Barnes & Nobles vandaag met de aankondiging van een NOOK WiFi voor slechts $149. De versie met 3G en Wi-Fi kost nog maar $199 (was $259). De bovengrens voor een eventuele nieuwe Kindle lijkt daarmee nadrukkelijk gezet.

Minstens zo opvallend vond ik dat het er op lijkt alsof de Nook nu ook internationaal beschikbaar is. Waar een 3G versie internationaal niet zomaar te gebruiken is, liggen er wat betreft WiFi geen problemen. De orderpagina blijkt in ieder geval nu ook internationale bestellingen toe te staan.
Voor de NOOK WiFi ziet het plaatje er dan als volgt uit:

  • NOOK WiFi: $149
  • Bleecker Cover in Brick (een hoesje): $29,95
  • Lyra Light (optioneel lampje): $14,95
  • Verzendkosten naar Europa: $ 23,96

Totaal is dat: $ 217,86
Bij betaling via PayPal staat dat op dit moment gelijk aan 179,57 euro. Worst case komt daar nog 19% BTW en 12,50 handelingskosten bij, dan kom je uit op 226 euro. Dat is op zich niet gek voor een eReader met WiFi, ruim 100 euro goedkoper dan bijvoorbeeld de net aangekondigde Samsumg e60. Hmmm.

[update 21:11] Amazon volgt de prijs van de Nook niet helemaal, maar de Kindle 2 (zonder Wifi, maar mét gratis 3G ook in Nederland) kost nu nog maar $189 (dat was $259)

[24-6-2010 21:44] Titel aangepast naar aanleiding van mail van B&N. Oorspronkelijke titel was “Nook WiFi ook internationaal te bestellen?

0 0 stemmen
Bericht waardering
15 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Jeroen Clemens
Jeroen Clemens
11 jaren geleden

Nou wil ik net die Samsung e60 kopen 😉
Weer de twijfel toegeslagen.

Raymond
11 jaren geleden

LOL, je hebt weer een ereader besteld, Pierre?

Raymond
11 jaren geleden

Ik wacht vol interesse de uitpakfilmpjes en de review(s) af 🙂

Raymond
11 jaren geleden

Ik zal dan pogen de verleiding deze keer te weerstaan 😉 Ik heb me voorgenomen dat mijn volgende ereader een tablet zal moeten zijn voordat ik er nog eentje aanschaf. Ik heb er nl al 2 in huis dus ik moet eigenlijk niks zeggen …..

Olaf
11 jaren geleden

Pierre, ik hoor goede verhalen over http://www.usunlocked.com. Daar heb ik wat informatie van opgevraagd en dan zou het zoveel kosten: De aanschafkosten zijn $149 plus 7% sales tax= $159.43 voor de Wifi versie
Je kan dan nog iets van 50 euro douanekosten er bij krijgen en dan zit je dus op $210 en dat is ongeveer 170 euro. Ik zag een Nederlandse site die hem voor zo’n 350 euro verkochten!

Olaf
11 jaren geleden

Pierre, als ik het zo lees, heb jij een Nook? Ik wil graag een e-reader en de Nook lijkt me qua specs de beste keuze. Ik zit er toch aan te denken om hem via usunlocked.com te bestellen. Zie ook: https://www.usunlocked.com/blog/?p=348.
Maar als jij er één hebt, hoe bevalt hij dan? Heb ik er wat aan in Nederland als ik de 3G versie koop? Zou ik dan eventueel via 3g boeken of kranten kunnen downloaden?
Thanks!
Olaf
http://www.book-ebook.nl

Egid
11 jaren geleden

Via ebay is de Nook snel en makkelijk te verkrijgen. Je moet er wel wat gepriegel met instellingen voor over hebben, maar je hoeft geen hacker te zijn. Met 3G en Wifi onder 200e incl. verzenden. (ook Kindles natuurlijk)

Olaf
11 jaren geleden

Wat zijn de ervaringen met de Nook en heb ik wat aan de 3G optie in Europa(downloaden boeken/kranten op het strand?) ? Ik had die vraag al gesteld, maar ik zie hem niet meer staan 😉