jun 212010
 

Barnes & Nobles lijkt Amazon de wind uit de zeilen te willen nemen. Het gerucht gaat dat er komende zomer een nieuwe Kindle versie aan zit te komen met Wi-Fi naast de reeds beschikbare 3G optie. Waar dat nog een gerucht is, komt Barnes & Nobles vandaag met de aankondiging van een NOOK WiFi voor slechts $149. De versie met 3G en Wi-Fi kost nog maar $199 (was $259). De bovengrens voor een eventuele nieuwe Kindle lijkt daarmee nadrukkelijk gezet.

Minstens zo opvallend vond ik dat het er op lijkt alsof de Nook nu ook internationaal beschikbaar is. Waar een 3G versie internationaal niet zomaar te gebruiken is, liggen er wat betreft WiFi geen problemen. De orderpagina blijkt in ieder geval nu ook internationale bestellingen toe te staan.
Voor de NOOK WiFi ziet het plaatje er dan als volgt uit:

 • NOOK WiFi: $149
 • Bleecker Cover in Brick (een hoesje): $29,95
 • Lyra Light (optioneel lampje): $14,95
 • Verzendkosten naar Europa: $ 23,96

Totaal is dat: $ 217,86
Bij betaling via PayPal staat dat op dit moment gelijk aan 179,57 euro. Worst case komt daar nog 19% BTW en 12,50 handelingskosten bij, dan kom je uit op 226 euro. Dat is op zich niet gek voor een eReader met WiFi, ruim 100 euro goedkoper dan bijvoorbeeld de net aangekondigde Samsumg e60. Hmmm.

[update 21:11] Amazon volgt de prijs van de Nook niet helemaal, maar de Kindle 2 (zonder Wifi, maar mét gratis 3G ook in Nederland) kost nu nog maar $189 (dat was $259)

[24-6-2010 21:44] Titel aangepast naar aanleiding van mail van B&N. Oorspronkelijke titel was “Nook WiFi ook internationaal te bestellen?

Deel dit bericht:

  15 reacties aan “Nook WiFi helaas nog niet internationaal te bestellen”

Reacties (15)
 1. Nou wil ik net die Samsung e60 kopen 😉
  Weer de twijfel toegeslagen.

 2. De FAQ op de website zegt (nog steeds) “No. At this time, NOOK is not for sale outside the U.S.”
  Maar volgens het mailtje dat ik zojuist kreeg (ik kon het niet laten) zou hij a.s. woensdag naar me verstuurd moeten worden. Vreemd dus.

 3. LOL, je hebt weer een ereader besteld, Pierre?

 4. Tja, ik kon eigenlijk niet anders. Wilde weten of het kon. 🙂

 5. Overigens, ik heb er op het moment maar 1 – dus valt best mee. 😉

 6. Ik wacht vol interesse de uitpakfilmpjes en de review(s) af 🙂

 7. En ik kan hem natuurlijk altijd gewoon weer doorverkopen. 🙂

 8. Ik zal dan pogen de verleiding deze keer te weerstaan 😉 Ik heb me voorgenomen dat mijn volgende ereader een tablet zal moeten zijn voordat ik er nog eentje aanschaf. Ik heb er nl al 2 in huis dus ik moet eigenlijk niks zeggen …..

 9. Helaas pindakaas. Er is toch iemand bij B&N geweest die op het laatste moment heeft zitten opletten. Ik kreeg namelijk zojuist het volgende mailtje:

  Dear Valued Customer,

  We are writing to you regarding your recent order for the Barnes & Noble NOOK WiFi. Due to our current international shipping agreement, we are unable to ship this device to addresses outside of the US.
  If you received a shipping confirmation email, we have refunded your original payment method. All other orders were canceled and were not billed.

  Please accept our sincerest apologies for any inconvenience and disappointment this may have caused.
  We value your patronage and hope to be given the opportunity to continue to serve you in the future.

  Sincerely,

  Barnes & Noble

  Uiteraard zijn er alternatieve manieren om de NOOK toch hier in Nederland te krijgen (zo heb ik immers indertijd ook mijn Kindle DX laten leveren), maar daarmee nemen de kosten ook weer toe en dus wacht ik voorlopig maar even met een privé-aanschaf.

 10. Pierre, ik hoor goede verhalen over http://www.usunlocked.com. Daar heb ik wat informatie van opgevraagd en dan zou het zoveel kosten: De aanschafkosten zijn $149 plus 7% sales tax= $159.43 voor de Wifi versie
  Je kan dan nog iets van 50 euro douanekosten er bij krijgen en dan zit je dus op $210 en dat is ongeveer 170 euro. Ik zag een Nederlandse site die hem voor zo’n 350 euro verkochten!

 11. Hoi Olaf,

  Ja, klopt daar hoor ik ook goede verhalen over. Net als over importuitusa.nl waar ik zelf al een paar keer gebruik van gemaakt heb. Maar door de afwijzing (en ik heb nog niet alle geld retour geboekt gekregen van B&N) was mijn impulsaankoopmoment direct voorbij.

 12. Pierre, als ik het zo lees, heb jij een Nook? Ik wil graag een e-reader en de Nook lijkt me qua specs de beste keuze. Ik zit er toch aan te denken om hem via usunlocked.com te bestellen. Zie ook: https://www.usunlocked.com/blog/?p=348.
  Maar als jij er één hebt, hoe bevalt hij dan? Heb ik er wat aan in Nederland als ik de 3G versie koop? Zou ik dan eventueel via 3g boeken of kranten kunnen downloaden?
  Thanks!
  Olaf
  http://www.book-ebook.nl

 13. Via ebay is de Nook snel en makkelijk te verkrijgen. Je moet er wel wat gepriegel met instellingen voor over hebben, maar je hoeft geen hacker te zijn. Met 3G en Wifi onder 200e incl. verzenden. (ook Kindles natuurlijk)

 14. Wat zijn de ervaringen met de Nook en heb ik wat aan de 3G optie in Europa(downloaden boeken/kranten op het strand?) ? Ik had die vraag al gesteld, maar ik zie hem niet meer staan 😉

 15. @Olaf: ik zag nu pas dat een van jouw reacties in de SPAM-map terecht gekomen was (is zeldzaam dat Akismet er naast zit overigens. Alsnog ‘goedgekeurd’ en zichtbaar gemaakt. Ik had de Nook besteld, maar de bestelling is geannuleerd, dus heb ik er geen omdat het me niet al de moeite van usunlocked, ebay, importuitusa etc. waard was.

  Ik heb wel een Kindle DX van de tijd dat er alleen een US versie van was (eigenlijk dus zoals de Nook). Bij die Kindle is het zo dat de 3G niet werkt in Nederland. Kan bij die DX ook niet gewijzigd worden met een software-update omdat de hardware van het modem anders is dan wat hier kan werken. Voor de DX International hebben ze een ander modem (en andere mobiele provider in de VS) gekozen waardoor het wel op veel meer plekken werkt.
  Ik weet dus niet hoe dat zit bij de Nook, maar ik zou er vanuit gaan dat je de 3G niet in Nederland kunt gebruiken.

Sorry, het reactieformulier is momenteel gesloten.