Dell Latitude 13


Ik had dit weekend de mogelijkheid om met mijn handen aan een Dell Latitude 13 te zitten. Ik begrijp dat Dell claimt dat het de dunste 13-inch laptop is die te krijgen is. Of dat zo is weet ik niet, maar het is een mooi apparaat.

Ik laat hem in het filmpje even zien, maar kan helaas niet al te veel over de daadwerkelijke performance zeggen. Het apparaat dat ik had beschikte over een 1,3 GHz Intel Celeron 743 processor, 2GB intern geheugen, Windows Vista en een 3-cell accu. En dat is geen optimale combinatie. Ik zou dan eerder kiezen voor de Intel Core 2 Duo processor. De modellen op de website van Dell beschikken daarnaast over een 6-cell geïntegreerde accu, iets wat ook de gebruiksduur zou moeten opkrikken naar een bruikbare 4-5 uur.

Omdat je bij Dell ruime keuze hebt uit opties op het gebied van garantie e.d. is het moeilijk om een exacte prijs voor de Dell Latitude 13 te noemen, maar in de versie met Windows 7, Office 2007 starter edition, de Core 2 Duo processor, 2GB intern geheugen en 3 jaar garantie kom je uit op zo’n 998 euro en 41 cent inclusief BTW. Niet de goedkoopste laptop die je kunt vinden, maar niet slecht voor zo’n slank model.