Fring komt met 2-weg videoconferencing….voor Android


Terwijl er inmiddels toch weer sprake is van de mogelijkheid dat de nieuwe iPhone helemaal geen camera aan de voorkant zou kunnen gaan krijgen, komt Fring doodleuk met een update van hun applicatie voor Android uit. Die biedt, mits in gebruik op een voldoende krachtig toestel, zoals de Sprint Evo 4G met Android 2.1, 2-weg videoconferencing. Dat betekent dus dat je video van de andere partij kunt ontvangen én je eigen video kunt versturen.

Nou weet ik dat de kwaliteit van een Fring-verbinding niet altijd zo schitterend is. En als je kunt kiezen tussen een Skype-verbinding op je laptop/desktop met bekabelde verbinding, dan is dat per definitie op dit moment altijd het beste. Maar jeetje, als de hardware en software van en voor de Androidtoestellen zich zo snel blijft ontwikkelen, dan zie ik de toekomst een stuk rooskleuriger in dan een tijdje geleden. Zeker nu in twee weken tijd het aandeel van versie 2.1 van Android binnen de familie met 5% gestegen is.

p.s. In het filmpje komt op het einde een iPhone voorbij die ook 2 videoschermpjes zou moeten hebben, maar dan met de camera de verkeerde kant op. Op dit moment is die update nog niet in de NL App-store aanwezig. Daar staat nu nog de versie van afgelopen december.

0 0 stemmen
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Willem
14 jaren geleden

Zou ik dan toch een keer het juiste toestel gekocht hebben?
Nu maar hopen dat er een update komt naar 2.1 voor mijn HTC Hero!