Google Wave Sudoku

Google_Wave_Sudoku Nou Google, de toegang tot Wave voor iedereen open gesteld heeft zonder dat je daarvoor een invite nodig hebt, ben ik nog maar weer eens gaan kijken wat Wave te bieden heeft.

Ik moet zeggen, het blijft een moeizame omgeving. Het lijkt op mail, lijkt op Buzz, is het allebei niet. De omgeving is niet altijd heel snel, niet altijd overzichtelijk. Maar toch ook nog wel steeds intrigerend. Zeker bij de wat minder voor de hand liggende invoegtoepassingen.

De meest maffe vind ik “Sudoku”. Een simpel, verslavend spel. Maar via Google Wave kun je het tegen elkaar spelen. Het is niet zo dat je braaf beurten moet afwachten, je vult gewoon zo snel je wilt de getallen in. Fout levert je een strafpunt op. Invullen kan er voor zorgen dat het voor de ander weer eenvoudiger wordt om een volgend getal in te vullen. Jouw acties hebben dus meteen gevolgen voor de mogelijkheden van de andere speler.


Voor mij in ieder geval een heel nieuwe manier om Sudoku te spelen. Ik heb een voorbeeld van een Wave met Sudoku hierboven ingeplakt. Hij is voor iedereen zichtbaar, maar alleen lezen. En helaas niet zichtbaar in Internet Explorer (ook niet in versie 8). Dat blijft wel een probleem bij Google Wave, je zult Firefox, Chrome of Safari moeten gebruiken.

Wil je het zelf uitproberen en heb je een tegenspeler nodig, nodig mij dan gerust uit ([email protected]). Geen garantie dat ik er op tijd bij ben om van je te winnen, maar ik zal waar mogelijk een poging wagen.