Samsung 9000 Series 3D LED TV

 Gepubliceerd door om 22:30  Media
mei 152010
 


Ik zag hem voorbij komen in een reclame op TV en dus zocht ik hem even op: de Samsung 9000 Series 3D LED TV heeft een prijskaartje van 3.599 euro, dus bij mij in huis zul je hem niet tegen komen. Het kost een paar centen en moet dan natuurlijk ook wel wat opleveren: 139cm beelddiagonaal, minder dan 10mm dik, Skype ondersteuning, 3D ondersteuning (al moet je toch nog gewoon zo’n bril op). Maar ik heb het filmpje hierboven gelinkt naar hét onderdeel dat deze TV tot de ultieme gadget maakt: de afstandsbediening.

In een ander filmpje (waar wat veel reclame overheen stond) zei de persoon die de toelichting gaf: “Stel je moet even naar de keuken om wat te drinken te halen en je wilt de wedstrijd niet missen…” – daar voor heeft de afstandsbediening de optie om het beeld van je TV ook op het schermpje van de afstandsbediening te bekijken. Neem je de afstandsbediening mee de keuken in en hoef je niets te missen.
Je kunt het schermpje ook gebruiken bij het zappen: je ziet daar wat er op een andere zender is zonder dat er op de TV iets verandert. Vind je een geschikte zender, dan schakel je pas over. Geniaal toch. 🙂

mei 152010
 


Touchatag maakt het mogelijk om een computer acties te laten uitvoeren als gevolg van de aanwezigheid van fysieke objecten. Je legt bijvoorbeeld je sleutelbos met daar aan een Touchatag hanger op het leesapparaat en je computer start automatisch je mailprogramma op of je legt er een boek met een Touchatag tag op en de computer start het bijbehorend audioboek op en begint het voor te lezen.
Je zou het kunnen gebruiken binnen het taalonderwijs en kaartjes met een afbeelding voorzien van een tag. Als een leerling het kaartje voor de lezer houdt, dan laat de computer toelichting bij de afbeelding zien (schrijfwijze, spelling) en laat de uitspraak horen. Je kunt extra tags aanschaffen als je er meer nodig hebt dan beschikbaar zijn.

Er worden officieel alleen drivers voor Windows en Mac meegeleverd, maar er zijn ook Linux drivers ontwikkeld. Daarmee zou je de Touchatag bijvoorbeeld ook aan de Sheevaplug moeten kunnen aansluiten (nog niet zelf getest overigens) zodat je niet meer afhankelijk bent van je eigen PC of laptop om acties te ontvangen.

Je kunt nog t/m 4 juni 2010 een idee indienen via de website (zie voor aanmeldformulier en voorwaarden de documenten rechts op de voorpagina). Als je idee goedgekeurd wordt en je voldoet aan de eisen met betrekking tot delen van je ervaringen (zodat anderen er ook wat van kunnen leren) dan mag je het apparaat na afloop houden!
Alle uitpakfilmpjes en (zodra ze aan de slag gaan) ervaringen van de testers kun je op het weblog van het project vinden.

 Reacties uitgeschakeld voor SURFnet Devices in het Onderwijs – Uitpakken #4  Tags: , ,