Scribd nu ook in HTML5

 Gepubliceerd door om 07:38  Internet
mei 082010
 

scribd_html5_ie8 Ik beken dat ik tamelijk sceptisch was toen Scribd aankondigde dat ze deze week de overstap zouden maken van Flash naar HTML5. Immers, de ondersteuning van HTML5 in de verschillende browsers (en dan met name Internet Explorer 8) is zeker nog niet 100% en hoe zouden ze nou ooit in staat kunnen zijn om de verschillende documenten zonder veel verlies van opmaak naar HTML5 te converteren?

Dus toen de feature live ging, moest ik dat meteen even proberen. Ik heb een Word 2007 document gemaakt met de gebruikelijke zaken: een koptekst en een voettekst, een tabel met o.a. samengevoegde kolommen en rijen, een afbeelding ingevoegd, figuren die in Word zelf getekend zijn, een grafiek, en (ok gelukkig niet zo gebruikelijk meer) een stukje Wordart.
Dat document heb ik geupload naar Sribd en ik moet zeggen het resultaat is verbluffend. Niet alleen stond het razendsnel online in zowel Flash als HTML5-formaat. Maar het werkt ook gewoon. Ik heb het nu in Chrome, Safari, Firefox en Internet Explorer 8 bekeken en het ziet er prima uit.

Je kunt het document hier uitproberen/bekijken.

Alles wat tekst had kunnen worden (inclusief de legenda in de grafiek en de tekst in de in Word getekende figuren) is nog steeds tekst. De rest (inclusief de WordArt) zijn afbeeldingen. De tabel is goed geconverteerd.
Lees verder….

 Reacties uitgeschakeld voor Scribd nu ook in HTML5  Tags: ,